Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2023 06:44:04
Deli članek:

Največja sramota! Kar so o potezi nekdanjega trenerja Maribora povedali pri Rijeki, močno odmeva!

Grega Wernig

Trenerska menjava pri Dinamu močno odmeva.

Slabi dve uri po tem, ko so včeraj zgodaj popoldne pri Dinamu iz Zagreba pričakovano odpustili Igorja Bišćana, nekdanjega osvajalca dvojne krone z Olimpijo, ki je izpadel iz kvalifikacij za ligo prvakov proti grškemu velikanu AEK-u, so za novega trenerja ustoličili nekdanjega stratega Maribora Sergeja Jakirovića. Pred njim je največji izziv v karieri.

Po odličnem delu v Zrinjskem je Jakirović konec prejšnjega koledarskega leta prevzel Rijeko, ki se je do takrat mučila in bila celo v boju za obstanek v prvi ligi. Jakirović jo je prerodil, z odličnim drugim delom sezone prišel do četrtega mesta na lestvici in s tem kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer je Rečane pripeljal pred vrata raja. Rijeko v zadnjem krogu kvalifikacij čaka francoski Lille, toda tam se bodo morali znajti brez Jakirovića in njegovega strokovnega štaba; Dinamo je namreč aktiviral odkupno klavzulo, ki jo je imel 46-letni strateg, in ga odpeljal z Rujevice, kar je pošteno razjezilo prvega moža Rijeke Damirja Miškovića. »Še vedno ne morem priti k sebi. To, kar sta naredila Dinamo in trener Jakirović, je športna sramota. Tako se ne vedejo ljudje iz športa, ljudje, ki jim je mar za druge klube,« je bil ogorčen Mišković.

»Da odhaja, sem izvedel ob 15.15, ko so že vsi portali objavili, da je Jakirović novi trener Dinama. Takrat me je poklical, iz Dinama me ni klical nihče. Jakirović ima veljavno pogodbo z Rijeko, še vedno je nismo prekinili. Seveda obstaja klavzula, po kateri lahko pogodbo prekine on, to sploh ni sporno; neverjetno je to, kako je prekinil sodelovanje. V četrtek imamo na sporedu tekmo, ki nam lahko zagotovi milijone evrov in je spektakularna za naš klub, za vse naše navijače, za celotno Hrvaško. Praktično dan pred tekmo smo ostali brez trenerja, brez strokovnega štaba. Sploh me ne vprašajte, kdo bo vodil tekmo proti Lillu, ker v tem trenutku nimam pojma,« je v pogovoru za Sportske novosti besnel prvi mož Rijeke, ki je v zadnjih letih sicer odlično sodelovala z Dinamom.

Kaj se je torej zgodilo? »To vprašajte njih! Jasno mi je, da potrebujejo trenerja, ker so zamenjali Bišćana, toda obstaja človeški način, da se javiš, da se pogovorimo. Ne pa tako! Jasno mi je tudi, da je to velika priložnost za Jakirovića, toda kako lahko na takšen način odide iz kluba, ki mu je toliko dal? Ne morem vam opisati, kako sem jezen zaradi vsega tega. Žalostno … Rijeka zaradi tega ne bo propadla. Navsezadnje, kdor ne želi biti v klubu, naj gre. Na Rujevici morajo delati ljudje, ki cenijo in spoštujejo Rijeko,« je zaključil Mišković.