Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2023 20:12:22
Deli članek:

Norost ali genialnost?! Nekdanji vratar Olimpije postal spletni hit! Po obrambi je sledilo to! (video)

Posnetek zaslona (Youtube)

Čeprav je Olimpijo zapustil šele pred dobrim letom dni, se zdi, da je Ivan Banić oddaljena zgodovina ljubljanskega kluba. Za to je v prvi vrsti s sijajno sezono poskrbel njegov naslednik Matevž Vidovšek.

Ravno nezanesljivost Banića je posredno pripeljala do meteorskega vzpona koroškega čuvaja mreže, Hrvat pa se je znova vrnil v vrste hrvaške Gorice, kjer je branil že pred prihodom v Ljubljano.

Banić se na domačih zelenicah spet počuti bolje, trenutno je prvi vratar hrvaškega prvoligaša, v minulem krogu pa je poskrbel za potezo, ki je postala pravi spletni hit. Gorica je v gosteh lovila minimalen zaostanek proti Osijeku, ko se je Banić ob izteku sodnikovega dodatka najprej izkazal z obrambo, nato pa domačine presenetil s pravim sprintom proti nasprotnemu koncu igrišča. Z žogo!

Z drznim preigravanjem je na sredini igrišča dosegel svoje, izsilil prekršek, ki je Gorici prinesel še zadnji poskus predložka. Izenačujočega zadetka na koncu ni bilo.


Hrvati so Banića hitro primerjali z Renejem Higuito, ali je dejansko spominjal na legendarnega kolumbijskega vratarja pa lahko ocenite v priloženem posnetku (od 6. minute).