baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Aleksander Čeferin, Princ William Njena.si

S tem znanim Slovencem je bil na tribunah ujet ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu/STA
nu/STA
0 15.07.2023 12:13:47

Nekdanji zvednik Manchestra nedolžen! Po več obtožbah o posilstvu sledil velik preobrat!

Profimedia
Francoskega nogometaša Benjamina Mendyja je danes porota na sodišču v britanskem Chestru oprostila obtožb o posilstvu in poskusu posilstva. S tem se je končal tri leta dolg sodni proces proti nekdanjemu članu Manchester Cityja.

Porota, sestavljena iz šestih moških in šestih žensk, je nogometaša po več kot treh urah razprave spoznala za nedolžnega v primeru obtožbe posilstva 24-letne ženske oktobra 2020 in poskusa posilstva 29-letne ženske leta 2018.

Mendyja so januarja že oprostili večine drugih obtožb, šestih obtožb posilstva in spolnega napada na štiri ženske. Če bi ga danes spoznali za krivega, bi mu grozila večletna zaporna kazen.



Nogometaš, ki se mu je pogodba s Cityjem iztekla konec junija, je vseskozi zanikal obtožbe. Za letošnje zmagovalce lige prvakov je nazadnje igral avgusta 2021, nekaj dni, preden so ga prvič obtožili štirih posilstev in enega spolnega napada. Zadnjega od desetih nastopov za Francijo pa je dodal novembra 2019.

"Benjamin Mendy se zahvaljuje članom porote, ki so verjeli dokazom, ne pa govoricam in razvpitosti primera v javnosti. Že drugič ga je porota spoznala za nedolžnega, česar je zelo vesel," so po včerajšnji razsodbi povedali Mendyjevi odvetniki. Dodali so, da nogometaša po skoraj treh letih sodnih postopkov prosi predvsem za mir in spoštovanje zasebnosti, da bo lahko spet normalno zaživel.

Značke: nogomet, kriminal

Članki iz rubrike