Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
15.07.2023 11:22:37
Deli članek:

Timi Max Elšnik razkril, kaj je počel na zgodovinsko noč: Niso mi verjeli, rekli so mi, da sem nor!

Martin Metelko

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je gostoval v redni sobotni rubriki 'Povabilo na kavo' v tiskani izdaji Ekipe SN in se predstavil v povsem novi luči. Presenetil, celo osupnil je z mnogimi dogodki, interesi, izkušnjami, s pravcatimi dogodivščinami.

Med drugimi je slovenski reprezentant razkril tudi avanturo iz časa, ko je igral še na Otoku. Iz časa, ko je Slovenija dobila evropske prvake v košarki. Kdo je bil na zgodovinsko noč prav tako v Istanbulu? Timi Max Elšnik - tja se je odpravil povsem sam.

»Nora izkušnja!« je začel razlagati. Tistega vikenda je imel naš reprezentant v soboto tekmo, potem pa je bil do ponedeljka popoldne prost. Po tekmi je v slačilnici videl, da so košarkarji v finalu, in ideja o izletu in pol se je rodila. Takoj je pobrskal za letalsko karto, našel večerni let iz Londona v Istanbul. »Domov sem skočil le po obleke.« V klubski trenerki je sedel na letalo, ob tretji uri zjutraj je pristal v Turčiji, med potjo si je našel hotel. Šel je povsem sam. »To mi je bilo vseeno. Že dolgo spremljam košarko, in kdo ve, kdaj bo Slovenija spet igrala v finalu. To moram doživeti!« je misli 18-letnega Timija ponovil za nas.

Nedeljski pozni dopoldan je po Istanbulu izkoristil za obisk trgovin s čevlji. Popoldne se je preselil v navijaško cono, kjer je našel družbo, zvečer pa v živo spremljal, kako je Slovenija postala evropska prvakinja: »Kar zmagali smo! Seveda ne more človek po takem uspehu domov, malo smo še spili, žurali!«

Vseeno se je Elšnik hitro, ob eni uri zjutraj odpravil v hotel, za nekaj ur zatisnil oči, nato pa ob šesti uri letel v London, od koder se je odpeljal neposredno na trening. »V slačilnici se vsak teden pogovarjamo, kaj smo počeli, in sem povedal, kje sem bil, a mi nihče ni verjel! Saj smo bili prosti le dober dan, kaj lažeš, so mi govorili. Šele posnetki so jih prepričali, rekli so mi, da sem nor! (smeh) A to bo za vedno ostalo v mojem spominu,« je sklenil neverjetno zgodbo.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE LE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI V TRAFIKA24.SI.