Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.07.2023 12:33:02
Deli članek:

Šok v Torinu! Juventus je legendarnemu igralcu pokazal vrata

Profimedia

Direktorja Juventusa Cristiano Giuntoli i Giovanni Manna sta kapetana prve ekipe obiskala na počitnicah.

Nenavaden obisk je imel kakopak zelo poseben namen. Visoka predstavnika torinskega kluba sta Leonardu Bonucciju želeli v živo sporočiti pomembno novico. Juventus namreč nanj ne računa več, zato mu daje proste roke, da si poišče nov klub. Šokirani 36-letni osrednji branilec tako ne bo z moštvom odpotoval na priprave v ZDA, ampak bo nadaljnjega treniral samostojno.

Zanimivo, vodstvo kluba je Bonucciju že prej sporočilo, da v prihodnji sezoni ne bo med nosilci, ampak celo rezerva, saj so ga želeli motivirati, da bi sam zapustil klub. A ta načrt se ni izšel, zato so kar sami storili korak naprej in legendarnemu igralcu pokazali vrata.

Trener Massimiliano Allegri bo tako prenovil branilsko vrsto oziroma jo sestavil iz obstoječih igralcev. Teh ima na seznamu kar 44, tako da jih bo še nekaj moralo zapustiti Torino (tudi Weston McKennie, Arthur Melo in Denis Zakaria) oziroma oditi na posojo.

Medtem so se že začela ugibanja, kje bi utegnil Bonucci nadaljevati kariero. V Italiji napovedujejo njegov odhod v Lazio k Mauriziu Sarriju, v igri naj bi bila še turški Fenerbahče in angleški Newcastle.

Ob koncu minule sezone so v Torinu obeležili jubilejno 500. tekmo Bonuccija v dresu stare dame. V 12 letih je klubu pomagal do 18 lovorik v različnih tekmovanjih, osemkrat je s črno-belimi osvojil italijansko prvenstvo.

Profimedia