Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2023 11:53:59
Deli članek:

Barca pripeljala brazilskega fenomena - milijonske številke za nakup 18-letnika so brutalne!

Tu ponos Katalonije ni dovolil presenečenja.

Potem ko je ostala praznih rok in se grdo opekla v dvoboju z Realom za podpis 18-letnega turškega super talenta Arde Gülerja, Barcelona ni dovolila presenečenja v lovu na 18-letnega izjemno nadarjenega Brazilca, ki je bil že dalj časa izjemno blizu prestopu v Katalonijo. Tja se Vitor Roque iz kluba Athletico Paranaense dejansko seli, so pa španski in katalonski mediji kar precej osupli nad tem, za kako visoko odškodnino. Medtem ko je Real za Gülerja plačal Fenerbahčeju 20 milijonov, so tukaj cifre precej višje. 

Resda bo Athleticu najprej Barcelona nakazala 30 milijonov evrov in podpisala z 18-letnim Brazilcem šestletno pogodbo z možnostjo predčasnega podaljšanja še za eno leto. Toda to je le en del resnice, kajti Barcelona je brazilskemu klubu obljubila neprimerno več denarja, le da je zaradi težav s svojo bilanco stvari zapakirala nekoliko nenavadno. Tako ob 30 takojšnjih milijonih Barca še pikico več - kar 31 milijonov evrov! - obljbulja brazilskemu klubu v obliki bonusov. 

Ti ponavadi predstavljajo izrazito manjši del kupnine in so vezani na uspehe, ki se lahko zgodijo ali pa tudi ne. Tokratni dogovor pa je v tipičnem Barcinem slogu izrazito poseben, saj bonusi predstavljajo celo več (!?) kot uradni del odškodnine, po informacijah medijev pa je pogodba sestavljena tako, da bodo Katalonci skupnih 61 milijonov morali plačati praktično zagotovo. Za 18-letnika, ponavljamo še enkrat.