Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2023 10:09:42
Deli članek:

Francozi udarili: to je glavna razlika med Pogačarjem in Vingegaardom in je prednost za ... nikogar!

Zelo odmeven zapis v slovitem L'Equipu.

Kultni francoski časnik dirko po svoji državi seveda spremlja natančneje in podrobneje kot kdorkoli, eden njegovih vodilnih kolesarskih avtorjev pa se je v današnji številki razpisal o veliki, glavni in celo diametralni razliki med lanskim zmagovalcem in trenutno vodilnim Jonasom Vingegaardom ter zmagovalcem predhodnih dveh izvedb dirke ter trenutno tesno drugim Tadejem Pogačarjem. Francoski avtor trdi, da je razlika resnično velikanska, a da ne predstavlja prednosti za nobenega od rivalov.

Za kaj gre? Trdi, da Pogačar ne bi mogel biti bolj odprt, ekspresiven, impulziven, tudi šaljiv in nasmejan. Na drugi strani pa Vingegaard ne bi mogel biti bolj zadržan, umaknjen, zaprt vase in zaprt pred drugimi. Da se tako eno kot drugo pozna tudi pri dirkanju in še bolj pri njunem pojavljanju v javnosti, a da pri trenutnem lovu na isti cilj tako enemu kot drugemu te njegove lastnosti škodujejo. Da bi Pogačarju zelo prav prišlo, če bi bil imel vsaj nekaj malega Vingegaardovih lastnosti in obratno. 

Zapis močno odmeva, komentatorji pa se večinoma strinjajo, da to velja za dirkanje na Touru in predvsem za trenutni dvoboj, ne pa tudi za veliko sliko v kolesarskem svetu. Poudarjajo, da je zaradi svojih lastnosti Pogačar izrazito poseben in izstopajoč, s tem pa bolj popoln, širok in za kolesarstvo kot tako pomembnejši super zvezdnik tega športa.