tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Kristjan Čeh, Anna Maria Orel Njena.si

Kristjan Čeh pokleknil pred svojo izbranko

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

nu
nu
6 20.06.2023 05:26:48

Si je Ivačič s svojo potezo za vedno zaprl vrata reprezentance? Kek z brutalno iskrenim odgovorom

Martin Metelko
Pred tekmo z Dansko je močno odmevala novica, da je Aljaž Ivačič na lastno željo zapustil reprezentančni tabor.

Jutro na dan tekme Slovenije in Danske je bilo pestro in nemirno predvsem zaradi novice, da je član Portlanda Aljaž Ivačič na lastno željo zapustil reprezentančni tabor in se vrnil v ZDA. Po naših informacijah je to odločitev sprejel po pogovoru s Kekom, ki ga je obvestil, da proti Danski ne bo branil.

Seveda je o celotni situaciji Matjaža Keka po tekmi z Danski o tem povprašal tudi novinar Ekipe SN, predvsem pa vse zanima, ali si je Ivačič s to potezo zaprl vrata reprezentance. "Ne bi gledal na ta način. Ko je bil primer Kevina Kampla in morda še nekaterih igralcev, sem vselej dejal, da si moraš za reprezentanco želeti igrati. Reprezentanca je sveta. Ali igraš minuto, 95 minut, ali pa si na tribuni oziroma klopi. Vsak se odloča po svoji vesti. Dejstvo je, da spoštujem odločitev fanta, je pa ne odobravam. Selektor nikoli doslej ni obljubil, da bo igral. Neke zgodbe, ki so prišle v javnost, morda niso korektne do reprezentance, do fantov," je uvodoma povedal Kek, ki je dodal, da upa, da bo nekoč z vrhunskimi obrambami in normalnim odnosom prisilil selektorja, da bo nekoč znova v reprezentanci.

Toda ... "Ni pa to način, kako se te stvari rešujejo. Vsi nosimo svoj križ in vsak se sam odloči. Da bi nekomu obljubil, da bo branil in da je zato prišel iz Amerike, se pa zdi malo privlečena. Kakorkoli, fant je mlad, dejstvo je, da so vsi v klubu pod pritiskom. A na napakah se učimo in sam sem zadnji, ki bi trmaril. Želim mu, da ostane zdrav in vrhunsko brani, kjerkoli to bo. Zame noben igralec ne bo prečrtan, če se bo le zavedal, da so nekatere stvari težke. Meni je bilo po Helsinkih najtežje zaradi Vida Belca. Za gole je bil enako kriv kot tisti, ki je pred tem izgubil žogo, kot tisti, ki ni šel v blok ali pa zapravil priložnost. To je bila moja odločitev in samo jaz sem kriv, zato pribijajte mene na križ in ne igralca. Morda tudi z moje strani po Helsinkih glede Vida ni bilo dobro skomunicirano," je bil zelo iskren selektor slovenske izbrane vrste. 

Članki iz rubrike