Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.05.2023 09:16:33
Deli članek:

Zato je eden največjih gospodov v nogometu! To kar je Ancelotti naredil po hudem porazu, o njem pove vse!

Profimedia

Madridski Real je doživel enega najhujših porazov.

Nogometaši Manchester Cityja so so po remiju 1:1 na prvem obračunu na povratni polfinalni tekmi v Manchestru premagali branilca naslova Real Madrid s 4:0. Izbranci Pepa Guardiole so se zasluženo prebili v svoj drugi finale po letu 2021. Tokrat so izločili s 14 naslovi evropskega rekorderja Real, potem ko je ob dominantni predstavi že v prvem polčasu dvakrat zadel Bernardo Silva. V drugem so Angleži dokončali delo in po eni od najboljših predstav v letošnji sezoni prišli do finala.

Na drugi strani je Carlo Ancelotti doživel enega od najhujših porazov. A kljub hudi zaušnici, ki je trdno zamajala njegovo prihodnost in prihodnost te generacije nogometašev Reala. A kljub temu je Italijan še enkrat več dokazal, zakaj gre za enega od najbolj priljubljenih in najuspešnejših trenerjev v zgodovini. Po koncu tekme ni norel, ni ignoriral tekmeca, ni poniževal svojih varovancev, ni iskal izgovorov, kot bi to storil marsikdo na njegovem mestu.

Ko je stopil pred novinarje, je Ancelotti najprej čestital tekmecu in priznal, da je City zasluženo prišel do zmage in napredovanja v finale. "Izgubili smo. Tudi to se dogaja v nogometu. Ne bom preveč pametoval. Včasih se pač na drugi strani znajde boljša ekipa. Nasprotnik je zasluženo zmagal, bili so premočni, mi pa se moramo iz teh porazov učiti," je povedal 'don Carlo'.