Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

/
/
2 17.05.2023 22:47:40

Z vso silo, z vsemi topovi - neverjetno, kaj je City naredil Realu, o tem govorijo vsi

Po 1:1 na prvi tekmi polfinala lige prvakov je City s kar 4:0 premagal Real - potem ko ga je napadel, nadigral in povozil.

Z vso silo. Od prve minute. Od prve sekunde. Od prve žoge. Pokalo je, da bolj ne bi moglo, in zgolj dve čudežni posredovanji Realovega vratarja Thibauta Courtoisa sta poskrbeli za to, da se ni dvakrat med strelce vpisal Erling Haaland in da City ni kar takoj prijel bika za roge tudi v rezultatskem smislu. Ga je pa le nekoliko pozneje in z dvema zadetkoma nekega drugega zvezdnika, od katerega bi tak izkupiček pričakovali nekoliko manj. Prvi gol je Bernardo Silva dosegel na vrhuncu opisanega naleta, ko je bil Real videti, kot da ne more na nasprotno polovico in kot da na svoji žoge ne more zadržati več kot nekaj sekund.

Nato pa se je kraljevi klub huronskega naleta vendarle nekoliko otresel, zapretil in Toni Kroos je s strelom od daleč celo zadel prečko. A City je zajel sapo, spet krenil odločneje, na nekoliko bolj odprtem prostoru pritiskal malce drugače in Silva je za svoj drugi zadetek izkoristil napako madridskega obrambe, ki takega pritiska ni zdržala. Guardiola je pripravil in ukazal tak naval, da so najslabše delovali celo nekateri Realovi koncepti, ki so se na prvi tekmi držali najbolje in ki so sinje modre spravljali v največje težave oziroma jih najbolj oddaljevali od tako želenega finala. Realu je ostalo zgolj nekaj občutka za protinapade, vsega ostalega na igrišču preprosto ni bilo in ni se zdelo verjetno, da bi se to v drugem polčasu spremenilo.

Vsaj ne dovolj za nov Realov preobrat, pa četudi je bilo nekakšno reakcijo pričakovati in četudi nihče ni pozabil lanskega čudeža. Nemogoče se je bilo ne spominjati, da je kani City proti istemu nasprotniku še na vstopu v 90. minuto imel dva zadetka prednosti v skupnem seštevku. In zato je bil od precej mirnem nadaljevanju brez posebnih pretresov Haaland toliko bolj pretresen, ko je v 72. minuti zapravil še svojo tretjo idealno priložnost – oziroma mu je še tretjič noro obranil Courtois. Zaradi česar pa ga je že dve minuti pozneje bolel le še ponos, kajti za 3:0 je zadel avtogol dosegel Eder Militao in vsega je bilo nepreklicno konec. Za Real. Za City pa se z možnostjo osvojiti vse tri najbolj prestižne lovorike po svoje šele začenja.

Značke: city, real, liga-prvakov

Članki iz rubrike