Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
03.04.2023 15:04:36
Deli članek:

Nogometaš mora v zapor! V soboto še igral, zdaj obsojen za smrt fantka!

Profimedia

Sodišče ga je spoznalo za krivega.

Nizozemski nogometaš Rai Vloet, ki igra za ruski Ural, je bil obsojen na dve leti in pol zapora, ker je povzročil smrt štiriletnega fantka. Zgodilo se je sredi novembra 2021 na Nizozemskem, ko se je Vloet s svojim avtomobilom z veliko hitrostjo zaletel v avto pred seboj. V njem je bila štiričlanska družina - oče, mama in sestrica so nesrečo preživeli, za malega Gia pa je bilo trčenje usodno.

Kot se je pozneje izkazalo, je Vloet vozil več kot 200 kilometrov na uro in bil pod vplivom alkohola. Takoj po nesreči je krivdo za vožnjo sicer prevzel prijatelj, ki je bil sovoznik v njegovem avtu, a pozneje, ko se je izkazalo, da je mali Gio umrl, je Vloet priznal, da je bil za volanom on. Tožilstvo je zahtevalo triinpolletno zaporno kazen ter štiriletni odvzem vozniškega dovoljenja, sodnik pa je odločil, da mora 27-letni igralec sredine igrišča v zapor za dve leti in pol, potrdil pa zahtevani odvzem dovoljenja za toliko časa.

Vloet je v soboto igral tekmo ruske lige in ni bil prisoten na izreku sodbe, na katero se lahko še pritoži, je pa bil v domovini na zaslišanju pred nekaj tedni. Njegov odvetnik je dejal, da se nima namena izmakniti kazni.