Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.04.2023 10:12:07
Deli članek:

Nekdanji član Olimpije sredi hudega incidenta! Letele so steklenice, na koncu pa je policija ovadila - njega ?!?

alesfevzer.com

Obračun prve lige BiH med Slobode iz Tuzle in Sarajevom se je razvlekel v tretji polčas, ki se je končal s kazensko prijavo proti igralcu in trenerju vratarjev gostujoče ekipe.

Strasti je gotovo razvnel tudi preobrat, saj so po zgodnjem vodstvu domačih z 2:0 po poln izkupiček (2:3) odnesli gostje iz glavnega mesta. Največ zaslug za zmago Sarajeva ima nekdanji član Olimpije Almedin Ziljkić, ki je najprej z zadetkom izid znižal na 2:1, sredi drugega polčasa pa podal še enemu nekdanjemu zmaju Danielu Avramovskemu, ki je zapečatil usodo Slobode.

Po koncu tekme se je drama z igrišča preselila ob igrišče. Najprej je prišlo do ostrega verbalnega soočenja med domačimi navijači in igralci Sarajeva, kletvice so bile v glavnem namenjene Ziljkiću, ki je pred leti sicer nosil dres ekipe iz Tuzle. Agresija se je stopnjevala, po zraku so celo poletele steklenice, v vsesplošni kaos pa so se vpletli tudi domači varnostniki. Eden od njih se je lotil kar s pestmi reševati nastali položaj, na srečo pa so pripadniki specialne enote policije preprečili hujši incident.

Policija je ovadila prav Zikljića in trenerja vratarjev Sarajeva Ibra Hodžića, ki naj bi celo pozival varnostnika na pretep.

Nekdanji član Olimpije se je dan pozneje oglasil na družbenem omrežju in predstavil svojo plat zgodbe. Predvsem je želel poudariti, da je eden od domačih gledalcev njega napadel s steklenico, sam pa se je le branil. "Najprej naj povem, da to niso bili 'Tuzlaki', saj so ti dobri ljudje. Šel sem k sorodniku, da bi mu poklonil svoj dres, tam pa sta bila dva človeka, ki sta me začela žaliti, tudi mojo ženo in oba otroka. Eden me je celo ciljal s steklenico. Enostavno nisem mogel verjeti, da se to dogaja. Zatem se je proti meni zapodil še varnostnik. Nisem niti pomislil, da me lahko udari. V javnosti se je pojavila izkrivljena slika dogajanja," je razlagal Ziljkić in še dodal: "Dosegel sem zadetek, ampak se nisem veselil, saj sem igral za Slobodo. 'Tuzlaki' so moji bratje, te posameznike, ki so zakuhali incident, pa naj bo sram."

Zanimivo, v dresu domače ekipe je v udarni zasedbi zaigral tudi slovenski nogometaš Adam Vošnjak, nekdanji član velenjskega Rudarja, Kopra in Jadrana iz Dekanov.

Eden od številnih posnetkov incidenta je na voljo na tej povezavi!