Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 14.03.2023 23:17:43

Kje so meje fantastičnega Norvežana? Haaland zabil pet golov, prah je dvigal tudi Vinčić, Inter preživel Porto

Profimedia
Po torkovih povratnih tekmah osmine finala lige prvakov sta znana še dva udeleženca četrtfinala. Potem ko so si nadaljevanje sezone že priigrali Bayern, Milan, Chelsea in Benfica, so bili danes uspešni še nogometaši Manchester Cityja, s kar 7:0 so ugnali Leipzig, ter Interja, ki so po 0:0 na drugi tekmi napredovali v dvoboju s Portom.

Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je gostoval pri Manchester Cityju. Nemci so imeli dobro izhodišče po 1:1 na prvi tekmi, Kampl je tokrat sicer dobil priložnost od prve minute, a je bila njegova ekipa že v zgodnjem obdobju tekme v podrejenem položaju. Prav takrat pa je City naredil odločilni korak do četrtfinala, saj je v le dveh minutah dosegel dva gola.

Najprej je za vodstvo poskrbel prvi zvezdnik domačih Erling Haaland, potem ko je glavni sodnik Slavko Vinčić - dvoboj je sodila slovenska trojka - po ogledu posnetka dosodil igranje z roko Benjamina Henrichsa, Norvežan pa je bil v 22. minuti zanesljiv izvajalec enajstmetrovke, ki je v nogometni Evropi dvignila veliko prahu.

Le dve minuti pozneje pa je Kevin De Bruyne s silovitim strelom zatresel prečko, žoga pa je padla točno pred Haalanda, ki jo je samo še potisnil v mrežo. Nemci so pozneje le zadihali in si pripravili nekaj priložnosti, precej slabe volje pa je bilo pri Leipzigu v 36. minuti po posredovanju vratarja domačih Edersona izven kazenskega prostora, a Mariborčan na začudenje vseh ni dosodil prekrška, je pa rumeni karton zaradi ugovarjanja dobil Timo Werner.

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Haaland udaril še tretjič. Po strelu Rubena Diasa je žoga zadela vratnico in se po golovi črti odkotalila na drugo stran, kjer je neodločnost gostov izkoristil Norvežan in jo ob drugi vratnici porinil v gol. Potop nemške ekipe pa je že po treh minutah drugega dela končal nemški rojak v dresu Cityja Ilkay Gündogan.

Že povsem dotolčenim gostom je nato danes izjemno razpoloženi Haaland zabil še dva gola, najprej v 53. in potem še v 57. minuti. Že v 63. minuti ga je Pep Guardiola lahko potegnil na klop, delo pa je v sodnikovem dodatku dokončal De Bruyne s sedmim zadetkom.

haaland pm
Profimedia

Na drugi tekmi je milanski Inter Samirja Handanovića igral pri Portu. Na prvi so Milančani zmagali s tesnih 1:0. Handanović je bil na klopi, v zelo taktični igri, kjer Inter ni veliko tvegal, Porto pa ni izkoristil rahle terenske premoči, so na koncu Italijani trepetali, a zadržali minimalni naskok s prve tekme.

Inter se je spretno branil, nevarnejših priložnosti pa si Portugalci tudi niso priigrali. Šele ob koncu tekme, ko so morali več tvegati, so zapretili po strelu Marka Grujića z roba kazenskega prostora v 70. minuti, a se je izkazal Interjev vratar Andre Onana. V sodnikovem dodatku je najprej za domače nevarno meril Marcano, a je Denzel Dumfries žogo odbil z golove črte, potem pa je Onana žogo po strelu Grujića še odbil v vratnico.

Zadnji povratni tekme osmine finala bosta v sredo. Napoli bo doma skušal potrditi prednost 2:0 s prve tekme proti Eintrachtu iz Frankfurta, branilec naslova Real Madrid je z eno nogo že med osmerico, potem ko je v Liverpoolu zmagal s 5:2.

Že prejšnji teden so si četrtfinale priigrali Bayern, Milan, Chelsea in Benfica. Bavarci so s skupnim izidom 3:0 izločili Paris Saint-Germain, Milan z 1:0 Tottenham, Chelsea z 2:1 Borussio Dortmund, Benfica pa kar s 7:1 Brugge.

Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov bo v petek, četrtfinalni obračuni pa bodo na sporedu 11., 12. s prvimi ter 18. in 19. aprila s povratnimi tekmami. Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

porto - inter pm
Profimedia

Članki iz rubrike