Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2023 00:43:06
Deli članek:

Šokanten tretji polčas! Vdor trenerja k sodnikom bo imel posledice (video + foto)

Profimedia

Bayern je na gostovanju pri Borussii iz Mönchengladbacha presenetljivo izgubil s 3:2 in zapletel svoj položaj v boju za naslov nemškega prvaka.

Bavarci napadajo enajsto zaporedno lovoriko v bundesligi, a na domačem prizorišču ne uspevajo izrazito prevladovati, kar bi jim sicer prisodil ves svet. Zvezdniška zasedba je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v gosteh odpravila PSG, zdaj pa pokleknila v domovini. Nedelja lahko prinese zamenjavo na vrhu lestvice, Union Berlin s točko zaostanka namreč gosti Schalke.

Na potek tekme v Mönchengladbachu je brez dvoma vplival dogodek v deveti minuti, ko je sodnik Tobias Welsz, ki je za prekršek s hrbta Francoza Dayota Upamecana 'nagradil' z rdečim kartonom. Trener gostov Julian Nagelsmann se s takšno odločitvijo nikakor ni mogel pomiriti, še po koncu tekme je bentil in zahteval pojasnil moža s piščalko.

Profimedia


Nemški Bild je razkril, da je Nagelsmann po koncu srečanja tekel skozi 'mix cono' in se pred novinarji drl na sodnika: "Ali je to šala? Ali me ti zajebavaš, ali kaj?" Zatem je s pestjo na vso moč udaril po vratih slačilnice, v kateri so bili sodniki. Celo vstopil je in želel Welsza in njegove pomočnike prisiliti, da bi ti priznali svojo napako. Jasno je, da pri tem ni bil uspešen, zato je sodniško slačilnico zapustil in sodnike na glas ozmerjal z ljudmi brez hrbtenice in mehkužci.

Bayernov strateg je za Sky povedal: "V takšni situaciji pred vrati moraš biti stoodstoten v prepričanju, da gre za čist prekršek. Mislim, da je bil kontakt minimalen, Upamecano ga ni vlekel. Na posnetku se lepo vidi, da rama Pleuja ni premaknila niti za centimeter."

Profimedia


Da je težko, ko te sodniki ne tretirajo enakovredno, pa je skušal pojasniti športni direktor Hasan Salihamidžić: "Ne vem, kaj je povedal trener, ampak vsi smo zelo čustveni. Nagelsmann je dobro pripravil ekipo, zato mu je zelo težko. Dobro smo začeli. Mislim, da bi bila to za nas odlična tekma, če se ne bi zgodila izključitev."

Trener Bavarcev se je naposled vendarle ohladil in se sodnikom opravičil. "Čustva so del športa. Moram se opravičiti za svoje besede. Žal sem šel predaleč." Bild navaja, da bo kljub opravičilu kaznovan, predvsem za vdor v sodniško slačilnico.

Zanimivo: Bayern na zadnjih šestih medsebojnih tekmah (štirih prvenstvenih ter po eni pokalni in prijateljski) ni uspel premagati Borussie iz Mönchengladbacha. Slednja je v slabih dveh letih slavila štirikrat, dva dvoboja pa sta se končala brez zmagovalca.