Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.02.2023 18:54:31
Deli članek:

Nov preobrat v Angliji! Po spodrsljaju Cityja Arsenal spet sam na vrhu!

profimedia

Nogometaši Arsenala so po treh tekmah brez zmage vendarle prekinili neuspešen niz.

V 24. krogu angleške lige so v Birminghamu domačo Aston Villo premagali s 4:2. Ker je Manchester City v Nottinghamu igral le 1:1, je spet prevzel vodstvo, pred četo Pepa Guardiole ima dve točki prednosti in tekmo manj.

Nogometaši Arsenala so imeli tudi v Birminghamu veliko težav, ki pa so jih uspešno rešili. Dvakrat so zaostajali, do prvega vodstva pa prišli v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je domači vratar Argentinec Emiliano Martinez dosegel avtogol. Po strelu Jorginha je žoga zadela prečko in se od glave najboljšega vratarja lanskega svetovnega prvenstva odbila v mrežo.

Za Aston Villo sta gola dosegla Ollie Watkins in Philippe Coutinho, za Arsenal pa so se poleg nesrečnega Martineza med strelce vpisali Bukayo Saka, Oleksandr Zinčenko in Gabriel Martinelli, ki je gol dosegel v osmi minuti sodnikovega dodatka. Takrat je v želji po izenačenju Martinez prišel pred vrata tekmecev, ki pa so izgubili žogo in v protinapadu prejeli še en gol.

Zadnje minute so bile za Arsenal srečne tudi na tekmi njihovih tekmecev. City je namreč v Nottinghamu z golom Bernarda Silve vodil od 41. pa do 84. minute, ko je v polno zadel rezervist Chris Wood. Pred tem so imeli gosti številne priložnosti, da si zagotovijo večjo prednost, za neučinkovitost pa bili kaznovani.

Nov neuspeh so zabeležili igralci Chelseaja, ki so doma po golu Jamesa Ward-Prowsa z 0:1 izgubili proti zadnjeuvrščenemu Southamptonu. A slednji si bistveno ni popravil svojega položaja na lestvici, saj sta zmagali tudi ekipi, za katerima je najmanj zaostajal. Bournemouth je z 1:0 ugnal Wolverhampton, Everton pa z enakim izidom Leeds, ki je po novem na predzadnjem mestu.

Na obračunu za šesto mesto je bil Fulham v gosteh z 1:0 boljši od Brightona, slednjega bi na lestvici prehitel tudi Brentford, a je pred svojimi navijači zgolj remiziral s Crystal Palaceom. Je pa s tem lahko zadovoljen, saj je izenačil v šesti minuti sodnikovega dodatka.