Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.11.2022 12:05:47
Deli članek:

Hud udarec za Barcelono! Ne sme kupovati igralcev!

Profimedia

Barselona januarja ne bo mogla pripeljati novih igralcev.

Barcelona poleti uspela skleniti nekaj velikih poslov, čeprav globoko v rdečih številkah je našla način, da je v svoje vrste med drugim pripeljala Roberta Lewandowskega, Raphinho, Julesa Koundeja, Marcosa Alonsa....

Številni so pričakovali, da bo v podobnem slogu nadaljevala tudi v januarskem prestopnem roku oziroma, da bo Joan Laporta še dodal plin. A iz tega kot vse kaže ne bo nič. Kot je dejal prvi mož kluba Joan Laporta, imajo namreč Katalonci prepoved prestopov. Gre za rampo, ki jo je spustila la liga, in ne UEFA, kot bi pomislili na prvo žogo.

"Morali smo narediti nekaj težkih, nepriljubljenih potez, vse z namenom, da rešimo klub pred propadom. Zdaj smo v fazi okrevanja in kmalu bomo na zdravih nogah. Pričakujem okoli 270.000.000 evrov dobička, a kljub temu po pravilih finančnega fair playa španske lige ne moremo pripeljati novih igralcev. Ne moremo jih registrirati."

Laporta dodaja, da Barca in še nekateri drugi klubi poskušajo omehčati vodstvo tekmovanja. "Poskušamo jih prepričati, da bi moral biti pravilnik bolj fleksibilen, da bi dopuščal neke drugačne interpretacije, s katerimi ne bi okrepili samo sebe, ampak tudi druge klube. Trenutni pravilnik je precej nesmiseln," pravi Laporta, ki ob tem meni, da bi morali pravila fair playa poenotiti v vseh evropskih ligah. "Neenakosti, kot jih imamo danes, ne bi smelo biti. V premier ligi je na primer vse bolj fleksibilno kot v Španiji. To se mi ne zdi preveč smiselno. Vsi bi morali imeti enake možnosti in obveznosti."