Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.11.2022 01:49:49
Deli članek:

Šok, šok, šok! Nekdanjega igralca Bayerna obsodili na smrt! Tu so podrobnosti ...

Profimedia

Nogometni svet je šokiran nad novico, ki prihaja iz Azije.

Legendarni iranski nogometaš Ali Daei, ki je konec devetdesetih zaigral za Bayern, sicer pa v Evropi branil tudi barve Arminie in Herthe, naj bi bil v domovini po kratkem sodnem postopku obsojen na smrtno kazen. Grozljivo novico so v svet poslali azerbajdžanski mediji, Iran pa je ni ne potrdil ne ovrgel.

S 109 reprezentančnimi zadetki še vedno najboljšega strelca Irana v zgodovini so aretirali zaradi sodelovanja na protidržavnih protestih, ki so se po smrti 22-letne Mahse Amini (ker ni želela nositi hidžaba) zgodili v mestu Sakezu. Nesrečno dekle je nekaj časa preživelo v priporu, kjer so jo pretepali, zaradi hudih posledic mučenja pa je pristala v bolnišnici, kjer je tudi umrla.

Daeiju so sicer ob koncu septembra na letališču v Teheranu odvzeli potni list, on pa je iransko vlado pozval, naj vendarle raje rešuje težave iranskega naroda, ne pa da izvaja represijo in nasilje. No, končal je v zaporu, oblast pa mu očita, da je bil eden od glavnih pobudnikov protidržavnih protestov.

Iranska oblast je med protesti ubila že več kot 300 ljudi, poleg legendarnega nogometaša pa naj bi na smrt obsodila že 15.000 ljudi.

Daei je za Cristianom Ronaldom drugi najboljši strelec v zgodovini nogometa, ko gre za zadetke v reprezentančnem dresu.