dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 16.10.2022 20:04:50

Salah kralj Anfielda

Profimedia
Nogometaši Manchester Cityja so v 11. krogu angleškega prvenstva zabeležili prvi poraz. V derbiju jih je z 1:0 premagal do zdaj neprepričljivi Liverpool, edini gol je v 76. minuti dosegel Egipčan Muhamed Salah. Poraz Cityja pomeni, da je Arsenal še povečal svoje vodstvo na lestvici, pred Cityjem ima zdaj štiri točke prednosti.

City je sicer na drugem mestu izenačen s Tottenhamom.

Liverpool, Cityjev največji tekmec v zadnjih sezonah, je imel pred obračunom le dve zmagi, a Pep Guardiola se je zavedal, da njegova uvrstitev ni realna in da zna biti nevaren. In ni se zmotil. Gostitelji so bili nevarnejši in bi lahko zadeli tudi pred 76. minuto, ko je vratar Alisson Becker v protinapad poslal Salaha, ta se je rešil Joaoa Cancela in premagal Edersona.

Že pred tem se je mreža zatresla tudi na drugi strani, zatresel jo je Phil Foden, a je Var gol razveljavil, ker naj bi pred tem Erling Haaland storil prekršek nad Fabinhom.

Arsenal je na svoji deseti tekmi zmagal še devetič. Tokrat je na na gostovanju z 1:0 ugnal Aston Villo, tekmo, ta je bila na začetku zaradi izpada električne energije za pol ure prekinjena, je z lepim golom iz težkega položaja v 35. minuti po podaji Martina Odegaarda odločil Bukayo Saka, ki je poslal žogo pod prečko.



Tudi Leeds bi lahko dosegel kakšen gol, najlepšo priložnost je zapravil Patrick Bamford, v 64. minuti ni izkoristil najstrožje kazni.

Niz zmag pod vodstvom novega trenerja Grahama Potterja nadaljuje Chelsea. Tokrat je v gosteh z 2:0 premagal Aston Villo, ki je sicer nudila dober odpor, a bila neučinkovita. Nekajkrat se je z vrhunskimi obrambami izkazal vratar gostov Kepa Arrizabalaga, drugi junak pa je bil Mason Mount, ki je dosegel oba gola za Chelsea.

Londončani so se utrdili na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, saj sta njegova najbližja zasledovalca Manchester United in Newcastle remizirala, tekma v Manchestru se je končala brez golov. V prvem polčasu so bili nevarnejši gostje, v drugem delu pa so pritisnili domači, zapravili nekaj priložnosti, Cristiano Ronaldo je dosegel gol, ki pa so ga sodniki zaradi nedovoljenega položaja upravičeno razveljavili.

Brez zmagovalca sta se razšla tudi Southampton in West Ham, oba sta dosegla en gol.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike