dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

nu
nu
0 16.10.2022 18:21:02

Real v el clasicu nadigral Barcelono

Profimedia
Madridčani po zmagi na clasicu edini še neporaženi v Španiji.

V osrednjem dvoboju devetega kroga španskega nogometnega prvenstva sta danes največja tekmeca v Španiji odigrala prvi prvenstveni clasico. Gostitelj Real Madrid je gostujočo Barcelono premagal s 3:1 in ostal edina neporažena ekipa na prvenstvu, pred Katalonci imajo Madridčani zdaj tri točke prednosti.

Ekipi sta bili pred današnjim derbijem izenačeni na vrhu lestvice, kot zadnji še neporaženi ekipi po osmih krogih sta imeli 22 točk, Barcelona pa nekoliko boljšo razliko v zadetkih in je zato na Santiagu Bernabeu prišla kot prva.


A na domačem terenu so bili v uvodnem delu boljši gostitelji, ki so hladnokrvno izkoriščali priložnosti. Najprej je za vodstvo v 12. minuti poskrbel Karim Benzema, potem ko je pred tem po levi strani pobegnil Vinicius, po njegovem strelu je žogo odbil vratar Marc Andre ter Stegen, a natančno na nogo Benzemaja, ki mu ni bilo težko zadeti. Podobno so domači prišli do drugega zadetka v 35. minuti, ko je odbita žoga prišla do Federica Valverdeja na robu kazenskega prostora, ta pa jo je neoviran poslal v mrežo. Za blaugrano je imel v prvem delu najlepšo priložnost Robert Lewandowski, ki je v 25. minuti žogo z dveh metrov poslal prek vrat.

V nadaljevanju so gostitelji znali nadzorovati tekmo, v 53. minuti je Benzema dosegel še en gol, ki zaradi prepovednega položaja na začetku akcije ni obveljal. Za kanček upanja gostov je v 83. minuti zadel Ferran Torres, potem ko je pred vrati žogo po podaji Ansuja Fatija s peto do njega podaljšal Lewandowski. V končnici je Real dosegel še tretji gol, po posredovanju Vara zaradi prekrška nad Rodrygom v kazenskem prostoru je slednji enajstmetrovko sam spremenil v zadetek.

Madridski Atletico že v soboto gostoval pri Athelticu Bilbau in zmagal z 1:0. Slovenski vratar Jan Oblak je moral sredi drugega polčasa po trku z nasprotnim igralcem zapustiti igrišče zaradi bolečin v zgornjem delu telesa.

Članki iz rubrike