Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2022 11:37:33
Deli članek:

Navijači Liverpoola tega ne želijo slišati! Jurgen Klopp ni skrival ničesar: Predal sem se!

Profimedia

Jurgen Klopp računa le še na čudež.

Karizmatični trener Jurgen Klopp je v soboto praznoval svojo sedmo obletnico dela v Liverpoolu. Njegova ekipa mu z včerajšnjim porazom proti Arsenalu ni prinesla prijetnega darila. Kriza Redsov se nadaljuje, v prvih osmih krogih so osvojili vsega 10 točk in v tem trenutku na premierligaški lestvici zasedajo skromno deseto mesto. Zaostanek za vodilnim Arsenalom (ta je sicer odigral tekmo več) znaša že velikanskih 14 točk.

Po najslabšem uvodu v sezono v zadnjih desetih letih je Jurgen Klopp sicer zanikal namigovanja, da bi utegnil zapustiti trenersko klop na Anfieldu, a je na tiskovni konferenci po nedeljskem obračunu priznal, da je nad bojem za naslov angleškega prvaka že obupal.

"Dejstvo je, da smo izpadli iz te dirke. To ni zanimivo. Samo če bi se v naslednjih mesecih zgodil nekakšen čudež, da bi vsi ostali začeli izgubljati, hkrati pa bi mi začeli serijsko zmagovati. To je prva stvar, ki se mora zgoditi, če želimo še razmišljati o uspehu v domačem prvenstvu. O tem lahko govorimo, a to trenutno v resnici ni naš problem. Razumemo našo situacijo, imamo drugačne težave, ki nas morajo skrbeti. Najti moramo način, kako konstantno zmagovati tekme, to nam v začetku sezone preprosto ne uspeva," je bil brutalno iskren 55-letni Nemec.

Nogometaše Liverpoola zdaj čaka gostovanje v Glasgowu (tudi uvod v ligo prvakov je bil daleč od idealnega), konec tedna pa se odpravljalo še na Etihad, kjer jih pričakujeta Manchester City in vroči Erling Haaland.