Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.10.2022 10:37:38
Deli članek:

Tako se je Mura pobrala po turbulentnem obdobju! Milimetri, nespametna izključitev in redko viden gol ... (video)

Martin Metelko

Soboško-celjski obračun je bil zelo vznemirljiv.

Celjani so v Fazanerijo prišli na krilih petih zaporednih zmag, v nedeljskem večeru se je njihov pozitivni niz končal. Če so v prvi četrtini prvenstva grofi na svojem stadionu izničili tri gole zaostanka, so tokrat za preobrat poskrbeli črno-beli. Njihova vrnitev resda ni bila tako epska, kot je to v tretjem krogu uspelo varovancem Romana Pilipčuka, toda zadostovala je za veliko veselja, ki so ga v prekmurskem nogometnem hramu tako nestrpno pričakovali.

Po prvem polčasu sicer ni kazalo na takšen scenarij, gostje so na odmor odšli z golom prednosti, toda v nadaljevanju so se muraši pobrali. Trikrat so zadeli za tri točke in veliko olajšanje, po nespametni izključitvi najbolj nevarnega Celjana Charlsa Ikwuemesija, so imeli gostitelji od 66. minute na zelenici številčno prednost.

Sobočani so sicer dobro vstopili dvoboj, a bili neučinkoviti, kazen je bila vzgojna. Denis Popović je poskrbel za vodstvo zasedbe iz knežjega mesta, ki je zdržalo do konca prvega polčasa, drugi del se je začel po okusu domače ekipe. Mirlind Daku je unovčil podajo Mihaela Klepača za izenačenje (stranski sodnik je sicer označil nedovoljen položaj, a sta delivca pravice v VAR-sobi po dolgem ogledu posnetka spremenila njegovo odločitev, šlo je za milimetre), za preobrat se je obrestovala vztrajnost Amarja Beganovića, za končnih 3:1 je prazna vrata po izbiti žogi po celjski podaji iz kota, na katero je čakal tudi Matjaž Rozman, zadel Martin Šroler. Tovrstni goli so prava redkost, po njem so si v Murski Soboti dokončno lahko oddahnili, po turbulentnem obdobju so takšno olajšanje še kako potrebovali ...