Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.08.2022 16:34:28

Nesramno bogati angleški prvoligaš odštel, kar 70 milijonov za...

Profimedia
Angleški nogometni prvoligaš Newcastle je uradno potrdil prihod švedskega napadalca Alexandra Isaka.

Angleži sicer niso razkrili višine odškodnine, ki so jo odšteli za zdaj že nekdanjega igralca Reala Sociedada, otoški mediji pa poročajo, da jih je 195 centimetrov visok 22-letnik stal 70 milijonov evrov.

"Zelo sem vesel, da je prišlo do prestopa. To je bila zame zelo težka odločitev, ampak sem z njo zelo zadovoljen. Newcastle je klub z bogato zgodovino in mislim, da si vsak želi igrati zanj, posebej zaradi izjemnih navijačev. Prav ti so pomenili velik del pri moji odločitvi. Prav tako pa mi je všeč tudi projekt, v katerega res verjamem," je za spletno stran kluba dejal Isak, ki je podpisal večletno pogodbo.

Isak je četrta poletna okrepitev Newcastla po Mattu Targettu (17,5 milijona evrov), Nicku Popu (11,5) in Svenu Botmanu (37). "Tehnično je zelo dober, ima mešanico vrlin, ki bodo dopolnile našo ekipo, hkrati pa je v letih, ko lahko raste skupaj s klubom," pa je povedal trener Eddie Howe.

Isak, ki je eritrejskega porekla, ima pri svojih 22 letih že izkušnje z igranjem v najboljši švedski (AIK), nemški (Borussia Dortmund), nizozemski (Willem II) in španski (Real Sociedad) ligi, za švedsko reprezentanco pa je zbral 37 nastopov in dosegel devet golov.

Isak je sicer s 70 milijoni evrov odškodnine postal rekorder kluba, pred tem je bil po podatkih Transfermarkta to Joelinton s 44 milijoni evrov.

Značke: anglija, prestop

Članki iz rubrike