boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 14.06.2022 12:07:49

Maribor dobil tekmeca v ligi prvakov! Pred nogometaši je dolga in naporna pot, odpravili se bodo v ...

www.alesfevzer.com
Nogometaši Maribora bodo v kvalifikacijah lige prvakov v sezoni 2022/23 v prvem krogu igrali z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska, ki zaradi stanja v Belorusiji domače tekme igra v Turčiji. Prve tekme v uvodnem krogu kvalifikacij bodo 5. in 6. julija, povratne 12. in 13. julija.

Ker beloruski klubi evropskih tekem ne smejo igrati doma, so morali tekmeci vijoličastih najti nadomestno prizorišče. Kot so sporočili iz mariborskega kluba, bo povratna tekma v Turčiji v mestu Adapazari, a na stadionu ne bo gledalcev.

Obenem je Mariborčanom dodaten žreb namenil še status morebitnega srečnega poraženca: zaradi neenakega števila klubov v kvalifikacijah v obeh poteh elitnega tekmovanja so namreč izžrebali dva para, iz katerih poraženec ne bo izpadel v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo, temveč se bo uvrstil v tretji krog kvalifikacij konferenčne lige. Ta srečna para sta Helsinki  RFS in Maribor  Šahtjor Soligorsk.

Zmagovalci prvega kroga kvalifikacij bodo napredovali v naslednji krog, poraženci z izjemo obeh srečnežev se bodo skušali prebiti v konferenčno ligo.

Slovenski prvaki so imeli sicer status nosilca v prvem bobnu, od možnih tekmecev (črnogorska Sutjeska Nikšić, Šahtjor, kazahstanski Tobol, armenski Pjunik in Tirana) pa so nato dobili belorusko ekipo.

Skupno je bilo v žrebu 29 klubov, razdeljenih v tri kakovostne bobne, švedski Malmö je za nasprotnika dobil zmagovalca predkvalifikacij.

"Nedvomno zahteven in spoštovanja vreden nasprotnik, ampak v Evropi na tej ravni ni lahkih ovir. Treba je dočakati dvoboj ustrezno pripravljen, zbrati vse informacije. Včasih si v takšnih primerih želimo, da je prva tekma v gosteh, pri njih je specifična situacija in bodo morali igrati na nevtralnem terenu. Toda zanima nas le tekmovalni del, Belorusi so v ritmu rednega igranja, kar v tej fazi lahko pomeni določeno prednost. Toda nikakor jim ne prinaša vloge favorita. Pomembno je, da mi naredimo svoje na najboljši način. Čaka nas velik izziv, toda verjamemo v napredovanje," je za spletno stran kluba dejal športni direktor Marko Šuler.

Pari 1. kroga kvalifikacij lige prvakov:
Pjunik  CFR 1907 Cluj


Maribor  Šahtjor Soligorsk
Ludogorec  Sutjeska
Duddelange  Tirana
Tobol Kostanaj  Ferencvaros
Malmö  zmagovalec predkvalifikacij
Ballkani  Žalgiris Vilnius
Helisnki  RFS
Bodo/Glimt  KI
The New Saints  Linfield
Shamrock Rovers  Hibernian
Lech Poznanj  Karabag
Shkupi  Lincoln Red Imps
Zrinjski  Šerif Tiraspol
Slovan Bratislava  Dinamo Batumi

Članki iz rubrike