Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 18.05.2022 11:50:22

Najmočnejša ženska v nogometu! S prvim poslom zaslužila skoraj 40 milijonov!

Fotografija je simbolična.
Profimedia
V nogometu so prestopi seveda najdonosnejši posli in najboljši agenti zaslužijo milijone evrov.

Prestop 21-letnega norveškega napadalca Erlinga Haalanda iz Borussie v Manchester City, ko so Angleži plačali odkupno klavzulo 60 milijonov evrov (prestop bo stopil v veljavo 1. julija) je prvi res velik posel odvetnice Rafaele Pimente, ki je nasledila posle nedavno preminulega Mina Raiole.

rafaela pimenta3

Rafaela je z Minom že nekaj časa sodelovala in imela delež v agenciji, zdaj pa je ona prevzela glavne posle oziroma igralce – med drugimi tudi Erlinga Haalanda in Paula Pogbaja. Raiola je bil v zadnjih mesecih že precej bolan, tako da je prav Rafaela do konca izpeljala posel med Cityjem in Borussio. Izposlovala je tudi tedensko plačo za Erlinga, ki je enaka plači Kevina De Bruyneja – 475.000 evrov. Tedensko.

rafaela pimenta1

City pa je moral plačati še 40 milijonov evrov za agentsko provizijo, ki sta si jo razdelila Rafaela Pimenta in Erlingov oče Alfie (v kakšnih odstotkih ni znano).

Erling Haaland je torej stal City 100 milijonov evrov (+ 1,9 milijona mesečne plače oziroma 22,8 milijona na leto), kar za takega igralca kot je oziroma naj bi Erling še postal niti ni tako veliko. Posebej, če vemo, da so bile odškodnine za Neymarja (250 milijonov), Mbpappeja (205 miijonov), Coutinha (137 milijonov)... veliko višje.

V prihodnje naj bi Fifa omejila provizije agentov, sorodnikov... ob prestopih, ki naj bi znašala največ 10 odstotkov za prestope pod 200.000 evrov in šest odstotkov za prestope nad tem. Toda agenti bi bili upravičeni tudi do provizije od plač igralcev. Če je Haaland podpisal za 1,9 milijona na mesec, bi bila provizija za agenta 114.000 evrov mesečno. Ni slabo. V prihodnje naj provizij ne bi dobila starši, bratje, sestre, bratranci, razen če ne bodo izpit za registriranega agenta Fife.

Članki iz rubrike