Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2022 12:29:08
Deli članek:

UFF! Po KATASTROFALNI tekmi sledi VELIKA KAZEN! Najbolj bo nastradal RONALDO

Profimedia

Manchester United je včeraj doživel pravo malo katastrofo v gostovanju na južna angleški obali, kjer jih je kar s 4:0 premagal Brighton.

Ta poraz pomeni, da rdeči vragi v naslednji sezoni zagotovo ne bodo igrali v ligi prvakov, kar posledično pomeni, da bodo morali nižati stroške prve ekipe. Vodstvo kluba naj bi za letošnji neuspeh najbolj krivilo nogometaše in naj bi se zato odločilo, da jim v naslednji sezoni za četrtino zniža tedenske place, s tem bi nadoknadili izpad finančnega priliva, ki prihaja s strani TV pravic.

Najbolj se bodo tako plače znižale nogometašem, ki služijo največ. Tu je na prvem mestu pri Manchester Unitedu seveda Cristiano Ronaldo, kateremu naj bi se plača znižala iz 385 tisoč funtov tedensko na 288 tisoč funtov, pod pogojem da glavni zvezdnik tudi naslednjo sezono ostane na Old Traffordu. Podobno potezo so pri Unitedu naredili tudi leta 2019, ko se jim ni uspelo prebiti v ligo prvakov. Zanimivo bo videti, ali bo to znižanje plač pomenilo, da bo kateri izmed mnogih zvezdnikov, ki igrajo za klub iz Manchestra, želel zamenjati sredino. Odvisno bo seveda tudi od tega, kakšne načrte bo v prihodnji sezoni imel Erik Ten Hag, ki prevzema trenersko mesto od Ralfa Rangnicka.