evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 02.05.2022 13:58:07

UFF!! Visoka kazen zaradi NAPADA na SALAHA

Profimedia
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je ostro kaznovala Senegal in Nigerijo zaradi incidentov v marčevskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Senegal bo moral eno tekmo igrati pred praznimi tribunami ter plačati 170.900 evrov kazni, Nigerija pa bo ob eni tekmi brez gledalcev morala odšteti še 146.500 evrov kazni.

Na tekmi 29. marca v Dakarju se je gostitelj Senegal po enajstmetrovkah uvrstil na letošnje SP v Katarju. Nato je Egipt med drugim sprožil obtožbe o rasizmu proti navijačem Senegala.

Na tribunah je bilo mogoče videti žaljive plakate, zlasti proti zvezdniškemu napadalcu Egipta Mohamedu Salahu. Napadli so tudi avtobusi egiptovske delegacije. Salah je pri izvajanju enajstmetrovk svoj strel zgrešil, a kot je bilo vidno po televizijskih posnetkih, so nogometašu Liverpoola v obraz svetili z laserji.

Nigerijci, ki so ostali brez SP, pa so kazen dobili zaradi nasilnih nemirov, ki so izbruhnili po remiju 1:1 v ključni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti sosedi Gani. Jezni navijači so vdrli na igrišče v nigerijski prestolnici Abuji. Izgredniki so na igrišče metali predmete, uničili klopi ter trgali mreže za gole in reklamne transparente.

Članki iz rubrike