Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.04.2022 18:46:04
Deli članek:

SAMOMOR IZ ZASEDE! Zelo verjetno sta SLOVENCA 'odločila' italijanskega prvaka

Profimedia

Prav neverjetna tekma v italijanski serie A, ki je verjetno že odločila kdo ne bo postal prvak.

Južnjaški Napoli, ki je še računal, da lahko osvoji scudetto, pa si je privoščil neverjeten spodrsljaj, kar ga bo verjetno stalo boja za naslov. 

V 34. krogu italijanske serie A je Empoli, slovenskih reprezentantov Petra Stojanovića in Lea Štulca, na svojem stadionu Carlo Castellani premagal Napoli s 3:2.
Napoli je imel že veliko prednost dveh zadetkov. Toda le deset minut do konca. Kot kaže so igralci Napolija menili, da je tekme že konec. Bili so zelo nezbrani in si privoščili dve veliki napaki. 

Napoli je povedel v 44. minuti, ko je Dries Mertens zabil za 1:0, Lorenzo Insigne pa je v 53. minuti zadel za vodstvo z 2.0 za goste.

Empoli je v 80. minuti zadetkom Hendersona znižal na 1:2, tri minute kasneje pa je Alex Meret naredil neverjetno napako, ki jo je kaznoval Pinamonti in izenačil. V 88. minuti pa vodstvo domačih, Stojanović je odigral celo tekmo in dobil rumeni karton, Štulac pa je vstopil v igro v 70. minuti, ko je po podaji s kota spet zadel Pinamonti.

Napoli si je s tem porazom zelo verjetno zaprl vrata za boj za naslov, saj za Interjem, ki ima tekmo manj, zaostaja pet točk.

Zanimivo, da je bil Empoli kar 16 tekem brez zmage, zadnjo pa je dosegel ravno proti Napoliju decembra lani.