volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 19.04.2022 14:07:21

Legenda se je POTOPILA s svojo ekipo, potem pa STORILA NEKAJ, zaradi česar se ji ves svet klanja (VIDEO)

Derby County, ki ga vodi legendarni angleški nogometaš Wayne Rooney, je izgubil vse možnosti za obstanek v drugi angleški ligi.

Klub, ki smo ga gledali tudi v premier ligi (nazadnje v sezoni 2007/08), celo dvakratni angleški prvak (v tem pogledu je denimo izenačen s Tottenhamom), preživlja težke čase. Rooney je prav v dresu Derbyja obesil nogometne čevlje na klin, zdaj pa nadaljuje niz znanih obrazov na trenerski klopi tega kluba - pred njegova predhodnika sta bila Frank Lampard in Phillip Cocu. A danes 36-letni Liverpoolčan se bo zapisal kot trener, ki se je z ekipo potopil.

Vendar, realnost je vendarle nekoliko drugačna. Zaradi finančnih težav, ki jih je povzročil prejšnji lastnik, je namreč klub ostal brez 21 točk, kljub hudemu udarcu pa se je Rooney z igralci vse do zadnjega boril za obstanek. A utež izdatne kazni je bila vendarle pretežka, v normalnih okoliščinah bi 52 na igrišču osvojenih točk zadoščalo za obstanek. Derby County se je tako prvič po letu 1986 preselil v tretji rang angleške ligaške piramide. Na koncu je bil usoden poraz v gosteh pri QPR-ju in remi med Readingom in Swanseajem.


Čeprav so mnogi mislili, da se s tem Rooneyjeva nočna mora končuje, da jo bo kar se da hitro popihal proč, da bo preko noči zapustil potapljajočo ladjo, temu ni tako. Morda bo celo ostal v klubu, vsekakor pa je storil nekaj, s čimer si je prislužil spoštovanje vsega nogometnega sveta. Vse igralce je pripeljal pred navijače ter javno povedal, kar mu je ležalo na duši.

"Hvaležni smo vam za vso podporo, ki ste nam jo dajali skozi vso sezono. Bilo je je*eno težko. Bili so težki trenutki. Dali smo vse, kar smo lahko dali. Nismo imeli sreče in izpadli, vendar zdaj načrtujemo vrnitev," je v ganljivem govoru povedal Rooney.

Derby County se sicer že dalj časa nahaja v stečaju. Kot zdaj kaže bo klub prevzel ameriški poslovnež Chris Kirchner.

Članki iz rubrike