slika Svet24.si

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih...

solsticij Svet24.si

Ognjeni zublji in zeli ter magične moči kresnih ...

struge, luče, poplave Necenzurirano

Sanacija poplav je zlata jama za izbrance: dobili ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

STA
STA
0 09.04.2022 18:33:48

Chelsea pozabil na poraz z Realom in povozil Southampton

Reuters
Nogometaši Manchester Uniteda so v 32. krogu angleškega prvenstva izgubili v gosteh proti Evertonu z 0:1, Chelsea pa je jezo po porazu v ligi prvakov proti madridskemu Realu stresel nad Southamptonom in ga v gosteh ugnal s 6:0. Arsenal je doma proti Brightonu izgubil z 1:2.

Na prvi sobotni tekmi je za zmago Evertona proti Unitedu edini zadetek z izdatno pomočjo kapetana rdečih vragov Harryja Maguireja v 27. minuti dosegel Anthony Gordon. Po porazu se Unitedu nastop v ligi prvakov v prihodnji sezoni vse bolj izmika. Varovanci Ralfa Rangnicka imajo po osmem porazu v sezoni po 31 odigranih tekmah 51 točk, kar zadošča za sedmo mesto. Prav toliko jih ima šesti West Ham, ki bo v nedeljo gostoval pri Brentfordu.
Arsenal je ostal na petem mestu s 54 točkami, potem ko na domači zelenici ni uspel ugnati Brightona. Za goste sta zadela Leandro Trossard in Enock Mwepu. Za topničarje, ki imajo sicer še tekmo v dobrem v primerjavi z Unitedom, je poraz ublažil Martin Oedegaard.


Tretje mesto na lestvici trdno drži Chelsea (62 točk). Varovanci Thomasa Tuchla so danes povozili moštvo Southamptona s 6:0. Po dvakrat sta se med strelce vpisala Timo Werner in Mason Mount, po enkrat pa sta zadela Marcos Alonso in Kai Havertz.
V nedeljo bo derbi vrha razpredelnice. Vodilni Manchester City (73 točk) bo gostil moštvo Liverpoola, ki ima na lestvici na drugem mestu točko manj od sinjemodrih.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike