podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 09.04.2022 17:38:58

PREKMURCI osvojili Šiško, SLAVKO VINČIĆ je bil prisiljen PREKINITI ...

alesfevzer.com
Nogometaši Brava so v 30. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).

Obračun Brava, ki je pogrešal kaznovane Nemanjo Jakšića, Martina Kramariča in Gašperja Trdina, in Mure, ki je morala igrati brez Nika Lorbka, Klemna Šturma ter dveh vratarjev Marina Ljubića in Matka Obradovića, je pripadel državnim prvakom iz Murske Sobote. Ti so vse bližje osvojitvi vsaj četrtega mesta, saj imajo zdaj na njem pet točk prednosti pred Šiškarji.

Sobočani so uvodoma nekaj več poskušali, a prav resno niso ogrozili Matije Orbanića. Sledilo je bolj ali manj enakovredno merjenje moči, v katerem je v obeh ekipah manjkala zadnja podaja. V 25. minuti pa je Mura povedla. Luka Bobičanec je na dobrih 20 metrih lepo prišel do strela, domači vratar Orbanić je strel sicer obranil, a slabo posredoval, žogo je odbil, kar je unovčil Mirlind Daku, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo.

Tri minute pozneje je prvič resneje zagrozil tudi Bravo, Almin Kurtović je streljal s približno 20 metrov, Marko Zalokar pa je žogo odbil čez prečko. Podobno je vratar Mure storil tudi v 36. minuti, ko je obranil poskus z glavo Gregorju Bajdetu. Toda še v isti minuti po kotu z desne strani je Bravov napadalec dobil dvoboj z Zalokarjem, ko je žogo z nogo iz prve poslal pod prečko.

bravo mura af
alesfevzer.com

Drugi polčas je zaznamovalo tudi sneženje. Razmere so postajale vse bolj zahtevne, v 75. minuti pa je bil Slavko Vinčić celo prisiljen za krajši čas prekiniti dvoboj. Zahteval je, da vzdrževalci igrišča počistijo črte kazenskega prostora, ki so postale nevidne.

Dogajanje na začetku nadaljevanja ni bilo pretirano razburljivo, v 62. minuti pa je Bravo imel dve lepi priložnosti v enem napadu. Najprej je Stefan Milić s strelom z glavo zadel prečko, odbite žoge pa nato Amarju Memiću ni uspelo poslati mimo Zalokarja. Na drugi strani je Samsindin Ouro poskusil s strelom od daleč, Orbanić  je bil na mestu. Znova je  klonil v 68. minuti, ko se je Mihael Klepač v kazenskem prostoru otresel Marka Španringa in nato z nizkim strelom poskrbel za 2:1. Sledilo obdobje brez posebnih priložnosti, je pa v 90. minuti po strelu domačih moral posredovati Zalokar, ki je nato v sodniškem dodatku ujel še žogo po strelu Simona Nsanaja.

Bravo bo v 31. krogu v soboto gostoval v Celju, Mura bo dva dni pozneje gostila Aluminij.

Bravo - Mura 1:2 (1:1)

Ljubljana - Športni park. Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).

Strelci: 0:1 Daku (25), 1:1 Bajde (36), 1:2 Klepač (68).

Bravo: Orbanić, Križan, Španring, Milić, Kavčič, Nsana, Kurtović, Trontelj (od 82. Maružin), Memić (od 74. Kirm), Kerin (od 86. Sever), Bajde. Trener: Dejan Grabić.

Mura: Zalokar, Pucko, Karamarko, Gorenc, Beganović (od 63. Klepač), Kozar (od 63. Ouro), Bobičanec (od 94. Maruško), Horvat, T. Cipot (od 63. Škoflek), Kous, Daku. Trener: Damir Čontala.

Rumeni karton: Gorenc.

Rdeči karton: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike