Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.03.2022 11:41:23
Deli članek:

SRCE PARAJOČE! Žrtvoval bo SVOJO KARIERO, da bi MAMA LAHKO ŽIVELA!

Profimedia

Pri naših južnih sosedih se je v zadnjih dneh v središču pozornosti našel nogometaš drugoligaša Cibalie.

Robert Perić-Komšić je odšel v Turčijo, kjer bodo opravili operacijo, s katero bi lahko svoji mami rešil življenje. Mama je bolna, reši pa jo lahko presaditev jeter in prav slednjo bi ji daroval sin; 22-letnik profesionalno igra nogomet za Cibalio.

V klubu podpirajo odločitev svojega člana, omenimo lahko, da je bil Robert pred 12 dnevi glavni junak zmage nad Jarunom, saj se je podpisal pod zadetek, s katerim je njegovo moštvo slavilo z 2:1. To pa je bila tudi prva zmaga Cibalie v tem koledarskem letu. Omenjeni zadetek pa bi lahko bil celo njegov zadnji v profesionalni karieri.

Pri Slobodni Dalmaciji so se pozanimali, kaj bi takšen poseg pomenil za nogometaševo kariero. "Na žalost bo njegova profesionalna kariera s tem posegom končana. Pri tovrstni presaditvi se daruje do 63 odstotkov organa, v najboljšem primeru 35 odstotkov. Vedno pa je bolje vzeti jetra mrtvega darovalca, saj lahko presadijo celoten organ. Zanj bo to predstavljalo tveganje za zdravje. Seveda ni enako živeti brez polovice jeter, tisti del, ki bo ostal, bo prevzel funkcijo, a to pomeni, da se lahko zgolj rekreativno ukvarja s športom. Potreboval bi čudež, da bi lahko nadaljeval profesionalno kariero," je o tem povedal specialist abdominalne kirurgije dr. Stipislav Jadrijević.

Robertu so pred odločitvijo zagotovo povedali, kakšno je tveganje, tudi kar zadeva njegovo kariero, toda njemu je bilo vseeno, in je maminemu življenju dal prednost pred njo.