Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

sta
sta
0 09.03.2022 23:03:21

FRANCOSKI ŠOV v Madridu! Veliki favorit za končno slavje IZPADEL že v osmini finala! (video)

Profimedia
Po Bayernu in Liverpoolu sta si četrtfinale nogometne lige prvakov zagotovila še Manchester City in Real Madrid.

Angleži, ki so prvo tekmo v gosteh dobili s 5:0, so na povratnem obračunu osmine finala proti Sportingu igrali 0:0, Španci pa so po zaostanku s prve tekme z 0:1 tokrat ugnali Paris Saint-Germain s 3:1.

Madridčani so lovili minimalen zaostanek s prve tekme, toda nevarnejši so bili Francozi, predvsem junak prvega obračuna Kylian Mbappe, ki se je v 34. minuti veselil vodstva, a je bil pred tem njegov soigralec v prepovedanem položaju.

Toda Mbappe je udaril znova v 39. minuti, ko je prišel v kazenski prostor malce po levi strani in žogo ob bližnji vratnici poslal v mrežo za 1:0. Španci so tudi imeli nekaj nevarnih strelov, toda ne dovolj dobrih za Gianlugija Donnarummo.

V drugem polčasu so sodniki Mbappeju razveljavili nov zadetek zaradi prepovedanega položaja, Parižani pa so bili še naprej nevarnejši. Toda v 61. minuti so se Španci vrnili v igro, ko je Donnarumma podaril žogo tekmecem, na koncu pa je Karim Benzema žogo pospravil v mrežo.

Takoj zatem je Benzema za malenkost zgrešil cilj s strelom z glavo, v 72. minuti je žogo čez gol poslal Vinicius Junior, nato pa je razpoloženi 34-letni Benzema postavil dvoboj na glavo.



Francoz je v 76. in 78. minuti na hitro dosegel dva gola in poskrbel za vodstvo s 3:1 ob vse številnejših usodnih napakah svojih rojakov na nasprotni strani igrišča. Tako so bili v tem trenutku Španci v četrtfinalu, Parižani pa si niso opomogli od šoka, Leo Messi je v sodniškem dodatku sicer le malce zgrešil s prostega strela, in končali tekmovanje.

V drugem dvoboju je Manchester City že na prvi tekmi opravil levji delež posla, ko je Portugalce ugnal s 5:0. Tokrat mu kljub terenski prevladi v prvem polčasu ni uspelo zatresti Sportingove mreže, jo je pa nato že v 47. minuti Gabriel Jesus, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. City je bil tudi pozneje boljši, a sta mreži ostali nedotaknjeni.

Je pa v drugem polčasu Pep Guardiola ponudil priložnost 36-letnemu vratarju Scottu Carsonu, ki je drugič zaigral v ligi prvakov. Prvič je v njej v dresu Liverpoola igral pred 16 leti in 338 dnevi, kar je najdaljše časovno obdobje med nastopoma v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Že v torek je Bayern s skupnim izidom 8:2 odpravil Salzburg Benjamina Šeška, Liverpool pa je s skupnim izidom 2:1 izločil milanski Inter s Samirjem Handanovićem.

Preostale povratne tekme bodo prihodnji teden. V torek bo Manchester United gostil Atletico Madrid Jana Oblaka (prva tekma 1:1), Ajax pa Benfico (2:2). V sredo pa bodo igrali še Juventus in Villarreal (1:1) ter Lille in branilec naslova Chelsea (0:2).

Izidi, torek, 8. marec:
Bayern München - Salzburg                    7:1 (4:0)       1:1
(Benjamin Šeško je igral od 62. minute za Salzburg)
Liverpool - Inter Milano                     0:1 (0:0)       2:0
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)

- sreda, 9. marec:
Manchester City - Sporting                   0:0             5:0
Real Madrid - PSG                            3:1 (0:1)       0:1

- torek, 15. marec:
21.00 Manchester United - Atletico Madrid                     1:1
21.00 Ajax - Benfica                                          2:2

- sreda, 16. marec:
21.00 Juventus - Villarreal                                   1:1
21.00 Lille - Chelsea                                         0:2

Članki iz rubrike