oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 08.03.2022 09:23:42

Veliki zvezdnik Bayerna OGORČEN: Zaradi vojne v Ukrajini se je odpovedal KITAJSKIM MILIJONOM!

Profimedia
Zvezdnik poljske nogometne reprezentance Robert in Bayerna Münchna Lewandowski je pretrgal vezi s pokroviteljem Huaweijem. Lewandowski se je za prekinitev pogodbe odločil, potem ko so se pojavile trditve, da kitajski tehnološki velikan med rusko invazijo na Ukrajino pomaga Rusiji pri varovanju mreže pred spletnimi napadi.

"Danes smo sprejeli odločitev, da prekinemo marketinško sodelovanje med Robertom Lewandowskim in blagovno znamko Huawei," je v izjavi za francosko tiskovno agencijo AFP dejal nogometašev agent Tomasz Zawislak, ne da bi navedel razlog za prekinitev. "Zato je bilo izvajanje vseh promocijskih storitev z naše strani prekinjeno," je dodal Zawislak.

Medtem pa poljski mediji poročajo, da je odločitev povezana z nedavnim člankom v britanskem dnevniku Daily Mail, ki je obtožil kitajski Huawei, da je pomagal Rusiji varovati internet proti napadom proukrajinskih hekerjev.

Huawei je v zelo kratki izjavi potrdil konec partnerstva z Lewandowskim. "Huawei CBG Poljska obžaluje konec partnerstva z Robertom Lewandowskim. Cenimo leta našega sodelovanja in mu želimo veliko uspeha v prihodnosti," so zapisali pri Huaweiju v sporočilu za AFP.



Huawei je v zelo kratki izjavi za STA potrdil konec partnerstva z Lewandowskim. "Na žalost sporočamo, da se je partnerstvo z Robertom Lewandowskim končalo 7. marca. Cenimo naše dolgoletno sodelovanje in mu želimo vse dobro tudi v prihodnje."

Poljska podružnica kitajskega podjetja je sicer navedbe Daily Maila zavrnila kot "lažne novice". Odzvali so se tudi v slovenski podružnici in zapisali: "Novica o tem, da namerava Huawei pomagati Rusiji glede dogajanja v zvezi s kibernetskimi napadi, izhaja iz nepotrjenega vira in ne opisuje resničnega stanja."

Lewandowski je tudi javno izrazil podporo prebivalcem sosednje Ukrajine po ruski invaziji, med tekmo pa je nosil trak v ukrajinskih barvah. "Svet ne more le mirno opazovati tega, kar se tam dogaja. Upam, da bo ves svet podprl Ukrajino," je dejal najboljši igralec Fife za leti 2020 in 2021.

Značke: nogomet, pogodba, vojna

Članki iz rubrike