Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2022 14:03:43
Deli članek:

Legenda DVAKRAT zavrnila veliko BARCO: Zadnjič lani poleti, razlogu pa ne boste mogli oporekati!

PROFIMEDIA

Legendarni italijanski vratar je dvakrat zavrnil Barcelono.

Legendarni italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon je pred dnevi kljub 44 letom podpisal novo pogodbo s Parmo, ki ga na klub veže do leta 2024. Svetovni prvak iz leta 2006 je pogodbo s klubom predčasno podaljšal še za eno leto in bi tako igral nogomet tudi še, ko bo star 46 let.

"Zame je to lep in razburljiv izziv. Zgodilo se je to, kar sem si želel in mislim, da si je to želel tudi klub," je na novinarski konferenci ob podpisu pogodbe povedal Buffon in dodal, da upa, da je bila enaka želja navijačev.

Buffon je prvo tekmo za Parmo v serie A odigral davnega novembra 1995. Nato je dve desetletji (2001-2021) blestel v dresu torinskega Juventusa, s katerim se je veselil desetih naslovov prvaka in dveh pokalnih zmag. Trikrat je bil tudi finalist lige prvakov, njegov največji uspeh pa je nedvomno naslov svetovnega prvaka leta 2006 z Italijo.

Legedarni Italijan je imel priložnost okrepiti tudi vrste Barcelone, o čemer je zdaj spregovoril njegov agent. Katalonci so ga prvič želeli že leta 2001, ko mu je potekla pogodba z Juventusom, a se je takrat odločil ostati v Italiji. Drugič so na njegova vrata potrkali poleti 2021. "Lahko bi ostal pri Juventusu, zelo pa si ga je želela tudi Barcelona. Ampak ni želel biti rezerva, predvsem si še zmeraj želi igrati. Ničesar ne obžaluje, igral bo do 46. leta in to za klub, ki ga ima zelo rad," je razkril Silvano Martina.

Profimedia