oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 02.03.2022 12:21:34

DA TE ZMRAZI! STRAŠNO! Zvezdnik PREMIER LIGE: "Zakaj sedite kot POSRANCI...! (foto + video)

Profimedia
Vojna v Ukrajini oziroma ruska agresija na Ukrajino se je globoko zažrla tudi v šport.

Pretresljivo je, kar se dogaja v Ukrajini. In niti se ne moremo predstavljati, kako se počutijo ljudje, ki imajo tam svoje bližnje ali tisti, ki so ostali sredi vojne vihre. 

west ham3

Andrij Jarmolenko, reprezentant Ukrajine in igralec londonskega West Hama, je sicer rojen v Rusiji, a je celo življenje preživel v Ukrajini in se tudi počuti Ukrajinca. Mnogi ruski športniki so se oglasili na družbenih omrežjih in obsodili vojno dejanje svoje države, toda mnogo njih je tudi tiho, posebej ruski nogometaši. 

west ham2
Profimedia

In Jarmolenko je poslal nogometašem ruske reprezentance pretresljivo sporočilo ob katerem ne moreš ostati ravnodušen.  

"Jaz sem Andrij Jarmolenko, reprezentant Ukrajine. Rojen sem v Sankt Peterburgu, toda odraščal sem v Ukrajini in sem stoodstotni Ukrajinec. Za vas, igralce ruske reprezentance, imam eno sporočilo: 'Fantje, zakaj sedite kot posranci, zakaj ne govorite? Pri nas streljajo in ubijajo ljudi. Ubijajo naše žene, ubijajo matere, ubijajo naše otroke. Toda vi ste tiho. Nič ne govorite, nič ne komentirate. Povejte prosim, kaj bi se zgodilo, če bi vi vsi stopili skupaj in pokazali ljudem kaj se dogaja v moji državi. Poznam mnoge od vas, z mnogimi sem več kot znanec in vsi ste mi v pogovoru dejali, da ne bi smelo biti tako, da je to kar dela vaš predsednik ni prav. Povejte to na glas, prosim vas! Vem, da nekateri od vas radi pokažejo na družbenih omrežjih, da imate 'jajca'. Zdaj je čas, da pokažete 'jajca' tudi v resničnem življenju.' Hvala vsem za pozornost! Slava Ukrajini!"

Komentar ni potreben, saj sporočilo Jarmolenka dovolj pove samo po sebi. Poskušajte ga poslušati v ukrajinščini, saj govori dovolj razločno, da ga lahko razumete tudi vi. Resnični presune. 


Značke: west-ham, ukrajina

Članki iz rubrike