Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2022 01:32:03
Deli članek:

Lewandowski ZAVRAČA Bayern, svojim agentom pa dal zelo JASNA NAVODILA, kje želi nadaljevati kariero

Profimedia

Legendarni Poljak, ki od leta 2014 nosi dres bavarskega velikana, že od leta 2010 pa si kruh služi v nemški bundesligi, želi storiti korak naprej.

Robert Lewandowski ima 33 let in še ravno dovolj časa za še eno blesteče poglavje v svoji karieri. Kot poroča dobro obveščeni španski časnik AS, Poljak ne misli ostati v Bayernu. Pogodba z Bavarci mu sicer poteče komaj poleti prihodnje leto (podpis nove medtem vztrajno zavrača), svojim zastopnikom pa je že dal jasna navodila, kaj naj zanj uredijo. Kje? V Španiji, kakopak.

Poljak se želi ob koncu te sezone preseliti k madridskemu Realu, ki naj bi po ocenah strokovnjakov Bayernu za njegove usluge plačal med 30 in 40 milijoni evrov. Obenem je to tudi zadnja priložnost ekonomičnih Nemcev, da bi z Lewandowskim zaslužili. Spomnimo: ob selitvi iz dortmundske Borussie v München, poleti 2014, je bil igralec prost igralec brez odškodnine.

Lewandowski je že tri zaporedne sezone najboljši strelec najmočnejših petih evropskih lig. V tej sezoni je pri številki 35, precej zaostajata tudi Erling Haaland (23) in Kylian Mbappe (20). V Realu naj bi zasedel mesto, ki je dolgo časa pripadalo čarobnemu Norvežanu, a se je predsednik kraljevega kluba Florentino Perez domnevno že ohladil in ne misli več na vse kriplje loviti Haalanda. Očitno je zdaj ob Mbappeju, čigar prihod v Madrid je vse verjetnejši, Lewandowski prava izbira. V vsakem primeru pa bo to atomski napad, ki mu na svetu ne bo para.