Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2022 00:49:53
Deli članek:

Kurtić je GRŠKI BOG nogometa! Neverjetno, kako je s ČAROVNIJO Atene zavil v črno (VIDEO)

Jasmin Kurtić pri 33 letih doživlja drugo nogometno pomlad.

Belokranjec po selitvi v Grčijo igra kot prerojen, v življenjski formi. Očitno mu Solun ustreza, očitno se je izjemno dobro znašel v moštvu Paoka. V grškem prvenstvu je s 14 zadetki (dosegel jih je na 19 tekmah) na vrhu lestvice strelcev, v pokalu pa je skreiral dramatičen zaključek povratne četrtfinalne tekme z AEK-om v gosteh.

Potem ko sta na prvi tekmi v Solunu mreži ostali nedotaknjeni, druga pa se je približevala podaljškom, so si domačini z zadetkom v 83. minuti, ki ga je dosegel Portugalec Andre Simoes, na široko odprli vrata polfinala. V teku je bil že sodnikov dodatek, ko se je slovenski reprezentant odločil, da ta dvoboj potrebuje še en zaplet, preobrat, pravzaprav dramo epskih razsežnosti.

Kurtić je v 94. minuti z močnim strelom od daleč razparal pajčevino med levo vratnico in prečko domačih vrat, izid izenačil in pred vrata polfinala odpeljal svojo ekipo. Močno razočarane goste je dokončal Romun Alexandru Mitrita z zadektom v 97. minuti.

Paok se bo v polfinalu pomeril z Olympiakosom, jasno pa je da Solunčani vse upe polagajo v čarovnijo neverjetnega Slovenca.