Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2021 13:38:11
Deli članek:

SVET JE OSUPNIL! V Barceloni z referendumom POTRDILI mega projekt, vreden poldrugo milijardo (FOTO)

Morda nogometna ekipa Barcelone res preživlja eno najbolj kriznih obdobij, a vodstvo tega športnega velegiganta je sprejelo smelo odločitev.

Včerajšnji dan je bil velik za Barcelono. Referendum za mega projekt so člani potrdili z veliko večino. Glasovalo jih je 44 odstotkov (42.693), od tega jih je obkrožilo 'ZA' kar 87,8 odstotkov. Proti jih je bilo dobrih pet tisoč, skratka mnogo premalo. Projekt z imenom 'Espai Barca' predvideva popolno rekonstrukcijo športnega kompleksa.


Po novem bo povsem prenovljeni Camp Nou sprejel 105 tisoč gledalcev, vse tribune bodo pod streho. Ob stadionu bodo zgradili novo dvorano 'Palau Blaugrana' s 15 tisoč sedeži ter vadbeni center 'Campus Barca', v katerem se bo razvijal prostor za zabavo in šport. In cena? Vrtoglavih 1,5 milijarde evrov, ki jih bo klub pridobil s 35 let trajajočim kreditom od Goldman Sancha. Slednji je katalonskemu klubu že posodil več kot pol milijarde za rekonstrukcijo dolga.

Zasnova projekta 'Espai Barca' je bila narejena že pred sedmimi leti. Gradbena dela naj bi se začela prihodnje leto, obnovljeni Camp Nou pa naj bi prve tekme gostil čez štiri leta. Predsednik Joan Laporta je dejal, da bo novi objekt vsako leto prinesel dodatnih 200 milijonov evrov dobička - iz naslova sponozorstev, prodaje pravic za ime stadiona, prihodkov od vstopnic, vip lož in drugih virov.