komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 10.12.2021 19:00:15

Kaj je spet?! REAL in BARCELONA sta se odrekla deležu od DVEH MILIJARD, ki jih...

Profimedia
Španska nogometna liga se bo v prihodnjih letih razvijala ob pomoči sredstev luksemburškega investitorja.

Španski nogometni klubi so na skupščini dosegli dogovor, da podprejo vstop vlagatelja. Podjetje CVC bo namenilo dve milijardi evrov, v zameno pa dobilo številne pravice. Na glasovanju je predlog vstopa podjetja CVC Capital Partners dobil večinsko podporo (37:4). V zameno za obilen denarni vložek bodo Luksemburžani dobili pravico do 11-odstotnega deleža televizijskih pravic v obeh prvih ligah za naslednjih 50 let, pa tudi osemodstotni delež pri pravicah upravljanja lige in tehnološkega razvoja.
V dogovoru ne sodelujeta oba največja kluba v državi Barcelona in Real Madrid, pa tudi Athletic Bilbao se je projektu odpovedal. To pomeni, da ti klubi ne bodo dobili nobenih sredstev vlagatelja, a po drugi strani ne bodo imeli do njega nobenih obveznosti. Ker so pri glasovanju štirje predstavniki glasovali proti, v Španiji ugibajo, kateri od prvo- in drugoligaških klubov je tudi zavrnil pogodbo, najverjetnejša kandidata sta drugoligaša Real Oviedo in Ibiza.


Nasprotniki projekta so bili med drugim tudi pri španski krovni nogometni zvezi RFEF, a vodstva lige in klubov niso prepričali s svojim alternativnim finančnim načrtom. Novi vlagatelj naj bi že v bližnji prihodnosti sodelujočim klubom nakazal prvi obrok v višini 400 milijonov evrov.
"Izredna generalna skupščina je potrdila projekt, ki pomeni strateško investiranje podjetja CVC v špansko ligo in njene klube, s tem pa tudi njihovo finančno rast," je sporočil predsednik španske lige Javier Tebas.

Značke: la-liga, španija

Članki iz rubrike