komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 10.12.2021 18:03:17

DA, DA! Superagent Mino Raiola RAZKRIL kdaj in kam gre HAALAND! Pep GUARDIOLA pa...!

Profimedia
Morda najboljši mladi napadalec na svetu, Norvežan Erling Haaland trenutno igra za dortmundsko Borussio.

Sloviti italijanski super nogometni agent Mino Raiola je razkril, da je veliko možnosti, da bo Erling Haaland poleti zapustil dortmundsko Borussio. Haaland naj bi imel pri Borussii odkupno klavzulo v višini 75 milijonov evrov, kar je zanj pripravljen plačati marsikateri klub. "Naredil bo korak naprej. Bayern, Real, Barcelona, Manchester City - to so veliki klubi, kamor lahko gre. Vsi smo vedeli, ko smo prišli v Dortmund, da bo prišel tudi ta korak," je govoril Raiola. 

21-letni Norvežan je dosegel 74 golov za Borussio na 72 tekmah odkar je prišel v Dortmund januarja 2020. 

No, ni bilo velikega evropskega kluba za katerega se ne bi govorilo, da si v svojih vrstah Haalanda. Najglasnejši so bili angleški klubi - City, Manchester United in Chelsea.  

In Raiola je za nemški Sport1 odgovoril na vprašanje, kdaj naj bi se zgodil prestop: "Morda to poletje, ki prihaja, morda naslednje poletje. Toda velika verjetnost je, da bo Erling zapustil Dortmund že to poletje. Bomo videli. Erling lahko in zmore narediti naslednji korak." In potem je Raiola dodal še nekaj zelo pomenljivega: "City je osvojil angleško prvenstvo petkrat v zadnjih letih. Veliko več kot United."

V Leedsu rojeni Erling, ki je sin nekdanjega igralca Cityja Alf-Ingeja Haalanda, ima z Borussio pogodbo do konca sezone v letu 2024. Raiola pa je potrdil, da se bo s klubom pogovarjal o svoji prihodnosti že to zimo. "BVB-ju bomo predstavili svoje stališče, klubsko vodstvo pa bo predstavilo njihovo. Verjetno pa pozimi še ne bomo sprejeli nobene odločitve," je še dejal Raiola, ki ni hotel razkriti višine odkupne klavzule, ki naj bi bila med 60 in 80 milijoni evrov. "Kar je v pogodbi, je v pogodbi. To naj ostane med mano in igralcem. Samo dva sta, ki to lahko povesta svetu - klub in igralec. Mi in Borussia natančno vemo, kaj se bo zgodilo. Naši odnosi s klubom so čisti in pošteni, kar je bolj pomembno kot to, kar je napisano na papirju."

Zanimivo pa je, da trener Cityja Pep Giardiola noče govoriti o Haalandu. Jasno je, da pri Cityju iščejo napadalca, potem ko v svoje vrste niso uspeli zvabiti Harryja Kanea. Guardiola se je v preteklosti že sporekel z Raiolo in ni hotel odgovoriti na vprašanje o prihodu Haalanda. "Naslednje vprašanje - ne sprašujte me o tem. Ne bom odgovarjal," je bil oster katalonski super trener.

Članki iz rubrike