Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.11.2021 21:27:29

HJK zmagal, Paok s točko, Anorthosis do prve zmage

m24.si
V evropski konferenčni nogometni ligi so danes odigrali dvoboje 5. kroga. Poleg Mure, ki je v Mariboru gostila londonski Tottenham in senzacionalno zmagala z 2:1, so nastopili še nekateri klubi s slovenskimi igralci, zmagala sta tudi Filip Valenčič s HJK in Denis Popović z Anorthosisom.

V skupini Mure sta se na drugi tekmi Rennes in Vitesse razšla s 3:3. Rennes je po porazu Londončanov v Mariboru ušel na neulovljivih 11 točk in je že prvi v skupini, medtem ko je Vitesse s točko Tottenham ujel, oba jih imata po sedem. Mura je s prvimi točkami v sezoni zdaj pri treh, a ne more več ujeti tekmecev pred sabo.

HJK Helsinki Filipa Valenčiča je gostil Alaškert in zmagal tesno z 1:0. Edini zadetek je dosegel Atomu Tanaka v 48. minuti. Valenčič je igral do 87. minute. V drugi tekmi te skupine je Linz v gosteh premagal Maccabi Tel Aviv z 1:0 in prevzel vodstvo.

Solunski Paok Jasmina Kurtića pa je gostoval pri Slovanu iz Bratislave. Tekma se je končala z 0:0, Kurtić je igral celo tekmo. V tej skupni je na drugi tekmi Koebenhavn premagal Lincoln s 4:0. Na lestvici vodi Koebenhavn z 12 točkami, Slovan in Paok imata po osem točk.

Anorthosis Famagusta Denisa Popovića je gostila Gent. Popović je za ciprsko ekipo igral do 57. minute, njegovi soigralci pa so zadržali vodstvo po golu Lazarosa Hristodulopulosa in zmagali tesno z 1:0, kar je prva zmaga za to ekipo v sezoni.

V preostalih tekmah je Flora Tallinn premagala Partizan z 1:0, v skupini E sta se vodilna Slavia Praga in Feyenoord razšla z 2:2, vodilni v ekipi H Basel je s 3:2 v gosteh premagal Kairat Almaty.

Roma je Zorjo Lugansk premagala s 4:0, Bodö/Glimt pa CSKA Sofijo z 2:0. AZ Alkmaar pa je z 1:1 pri Jabloncu dokončno potrdil prvo mesto v skupini D.



V preostalih popoldanskih tekmah je Flora Tallinn premagala Partizan z 1:0, v skupini E sta se vodilna Slavia Praga in Feyenoord razšla z 2:2, vodilni v ekipi H Basel je s 3:2 v gosteh premagal Kairat Almaty.

Članki iz rubrike