Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2021 14:22:31
Deli članek:

Laporta, si slišal tole?! Guardiola z JASNIM SPOROČILOM vodstvu Barcelone: Xavi? On je ...

Reuters

Pep Guardiola je javno podprl svojega nekdanjega varovanca pri Barceloni.

Manchester City bo tekmo angleške lige odigral v soboto, pred obračunom s Crystal Palacom pa je pred sedmo silo stopil trener Cityja Pep Guardiola. Slednji se kakopak ni mogel izogniti vprašanjem o dogajanju pri 'njegovi' Barceloni, med drugim pa je podprl svojega nekdanjega varovanca v Španiji Xavija Hernandeza.

Zdaj že upokojeni nogometaš odlično pozna filozofijo Barcelone, ne nazadnje je bil kot igralec eden najpomembnejših členov zasedbe, ki je serijsko osvajala vse, kar je bilo možno.

"Ne vem, kaj se dogaja pri Barceloni, vem le, da je trenutno trener Sergi, ki pa je moj dober prijatelj in mu želim vse dobro," je uvodoma dejal Guardiola in nadaljeval: "Ne dvomim, da je Xavi pripravljen prevzeti mesto trenerja Barcelone. Pozna tamkajšnji nogomet in okolje kluba, kar je za takšen klub zelo pomembno. Poleg tega ima že več izkušenj kot sem jih imel jaz, ko sem prevzel mesto trenerja Barce. Na koncu je uspeh vedno odvisen od kakovosti igralcev. Naš vpliv na igro je precej manjši, kot si ljudje mislijo. Skoraj vse je odvisno od kakovosti igralcev."