Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 29.10.2021 12:33:04

Preveč OKUŽB in razvnete PREKMURSKE STRASTI! Trenerja imata skupno željo

Aleš Cipot
V Lendavi spopad Nafte in Beltincev, tekma Drava - Krka preložena.

Vse skupaj postaja že malce skrb vzbujajoče, tudi 14. krog v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp namreč ne bo popoln. Dvoboj med Dravo in Krko je zaradi večjega števila okužb s koronavirusom pri Ptujčanih preložen, uvodni preizkušnji pa sta na sporedu že danes ob 18. uri. Tudi derbi kroga v Kranju; vodilni Triglav bo gostil tretjeuvrščeni Fužinar, pod vznožjem lendavskih vinogradov pa se bodo istočasno razvnele prekmurske strasti – udarili se bodo naftaši in Beltinčani.

Na severovzhodnem delu države se bo iskrilo, tako je vedno v spopadih Nafte in Beltincev. Čeprav sta ekipi na lestvici dokaj izenačeni, morajo vlogo favorita prevzeti gostitelji, oboji pa se bodo predstavili oslabljeni. "Pričakujem dobro tekmo in lepo število gledalcev, hkrati sem prepričan, da bodo naši igralci dali vse od sebe," je zatrdil trener Nafte Dejan Dončić. Njegova zasedba je v dozdajšnjem delu sezone igrala precej spremenljivo. "Zamenjalo se je veliko igralcev, kar je privedlo do nihanj. Odigrali smo dve, tri dobre tekme, pa eno slabo in nato znova nekaj takšnih na primerni ravni, nakar se nam je spet pripetila slabša. Imeli smo tudi kar precej smole s poškodbami, ampak počasi pridobivamo stanovitnost, prihajamo k sebi, prihajajoče izzive pričakujemo s pozitivno miselnostjo."
Tudi Beltinčani razumljivo verjamejo, da so sposobni dobrega dosežka. "Kljub temu, da bo zaradi poškodb odsotnih kar šest igralcev, imamo svoje želje in cilje. Tisti, ki bodo dobili priložnost, so prav tako kakovostni kot tisti, ki jih ni. Vsekakor se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi se predstavili v čim boljši podobi. Derbiji so negotovi, napovedi so nehvaležne. Zavedamo se zahtevnosti naloge, Nafta ima zelo dobro in odlično vodeno zasedbo. Verjamem, da se bo zbralo veliko gledalcev in da bodo videli dobro tekmo," pred (kratko) potjo v Lendavo razmišlja trener kanarčkov Damjan Gajser, ki je z doslej doseženim kar zadovoljen: "Imamo mlado ekipo, drugo najmlajšo v ligi, povprečna starost je 20,2 leta. Na začetku je bilo težko, a tudi rezultati kažejo, da delamo dobro, fantje so na treningih zelo zagnani. Imeli smo tudi nekaj sreče, nekaj golov je ostalo nepriznanih, ampak napredek je kljub temu opazen. Seveda še nismo na želeni ravni, lahko postanemo še precej boljši. Morali bomo postoriti še marsikaj, a trenutno stanje je spodbudno."

Članki iz rubrike