Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 22.10.2021 10:27:28

Da, v TAKI KRIZI JE BARCA! El clasicu GROZI PREKINITEV, med tekmo stroga PREPOVED ... noro, ČESA!

Reuters
V nedeljo popoldne bo na sporedu el clasico. Razen če bo kdo prižgal mikrovalovko.

Sliši se absurdno in vsekakor je zapisano nekoliko pretirano. A neizpodbitno dejstvo je, da so na stadionu Camp Nou prepovedali uporabo mikrovalovnih pečic in da ta podatek zelo veliko pove o tem, v kako težkem položaju se je na celi črti znašla Barcelona. Ne samo da je huda finančna kriza udarila ekipo, žrtev je tudi infrastruktura na čelu s povsem dotrajanim, (popolne) prenove nujno potrebnim največjim nogometnim stadionom v Evropi. 

Barcelona je že pred časom predstavila načrte za nov stadion v vrednosti kar 1,3 milijarde evrov. A če vemo, da govorimo o klubu, ki ni imel denarja niti za registracijo nekaj nogometašev s povprečnimi plačami, potem vam je jasno, kako stvari stojijo danes. Hkrati pa je Camp Nou tako dotrajan, da nekaj delov njegove infrastruktur deluje na skrajnih mejah svoje zmogljivosti. Recimo električna napeljava, ki je ves čas pod grožnjo popolnega izpada. 

Ta grožnja je postala celo tako resna, da se 'black-outa' med najbolj globalno predvajano tekmo španskega prvenstva Katalonci bojijo do te mere, da so na stadionu najstrožje prepovedali uporabo katerekoli od mikrovalovnih pečic na stadionu - bodisi ob druženju pred tekmo bodisi med njo. Kar je le eden v vrsti ukrepov, s katerim želijo razbremeniti dotrajano infrastrukturo in preprečiti popolno sramotenje na največji mednarodni sceni. 

Članki iz rubrike