mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

colaric jansa pl sta Reporter.si

"Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Polona Kranjc 11_01 Njena.si

FOTO: Kaj je fotograf ujel v objektiv na odprtju ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

STA, ue
STA, ue
0 20.10.2021 16:56:13

BRUTALEN NAPAD navijačev! 'Dedka' pretepli zaradi ŠALA, zdaj se BORI ZA ŽIVLJENJE!

Profimedia
Po tekmi nogometne lige prvakov je prišlo do brutalnega napada.

Navijača angleškega nogometnega prvaka Manchester Cityja so po tekmi lige prvakov med Club Bruggeem in Cityjem hudo pretepli na avtocestni bencinski postaji blizu mesta Drongen, nedaleč od Bruggea. Belgijskega državljana so morali zaradi poškodb odpeljati v bolnišnico, kjer je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v kritičnem stanju.

"Stanje 63-letnika je kritično, zdravniki se borijo za njegovo življenje," je sporočila policija, ki je v zvezi z incidentom aretirala pet ljudi.

Spor med članom društva navijačev Cityja v Belgiji z imenom Blue Moon Belgium, ki ga sicer vodi žrtvin sin, in navijači belgijske ekipe se je začel znotraj bencinskega servisa, kjer so domači navijači privržencu angleške ekipe ukradli navijaški šal. Spor se je preselil pred črpalko, kjer je pred številnimi pričami tudi prišlo do pretepa, ko je žrtev zahtevala, da šal vrnejo.


"Očeta so po dejanju brezumnega nasilja pustili nezavestnega. Napadli so ga strahopetno, upam, da bodo storilce kaznovali. S klubom navijačev smo bili po vsej Evropi, nikoli nismo doživeli agresije. Potem pa nas napadejo in ubijejo v domovini," je na spletnih omrežjih zapisal žrtvin sin.

Club Brugge je že obsodil nasilje, ki je sledilo po zmagi Cityja s 5:1.

"Klub odločno ne odobrava kakršnega koli nasilnega dejanja, tako na stadionu kot zunaj njega. Zagovarjamo vrednote strpnosti. Naše srce gre družini in prijateljem navijača Manchester Cityja," je na svoji klubski spletni strani objavil Club Brugge.

Javil se je tudi Manchester City in povedal, da se trudi pomagati belgijski policiji, ki še raziskuje okoliščine napada.

Značke: nogomet, belgija

Članki iz rubrike