stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
1 25.09.2021 13:54:27

TOLE so največji NOGOMETNI ZASLUŽKARJI na svetu! Kdo je PRVI, Messi, Ronaldo, ali kdo TRETJI?!

Profimedia
Ameriška revija Forbes je objavila lestvico največjih nogometnih zaslužkarjev.

Izsledki raziskave, ki so jo naredili pri reviji, kažejo, da prestižno prvo mesto na njej pripada zvezdniku Manchester Uniteda Cristianu Ronaldu. Portugalec je titulo najbolje plačanega nogometaša prevzel od Lionela Messija, ki je poleti prestopil v PSG.

Tudi 36-letni Ronaldo je poleti zamenjal delodajalca, po 12 letih, ki jih je preživel v madridskem Realu in torinskem Juventusu, se je spet vrnil v Manchester United.

Po ugotovitvah revije Forbes je Ronaldo med najbolj priljubljenimi športniki na svetu z več kot 500 milijoni privržencev na Facebooku, Instagramu in Twitterju. V sezoni 2021/22 pa bo zaslužil 125 milijonov dolarjev pred obdavčitvijo, od tega 70 milijonov dolarjev iz naslova plač in bonusov oziroma premij pri Unitedu.



Preostali del tega zneska bodo Ronaldu prinesle marketinške oziroma sponzorske pogodbe z blagovnimi znamkami, kot so Nike, Herbalife, Clear, in lastna blagovna linija CR7. Štiriintridesetletni Messi, ki je bil na vrhu lanskega seznama, bo prejel plačo v višini 75 milijonov dolarjev, z dodatnimi 35 milijoni dolarjev iz naslova sponzorskih in oglaševalskih pogodb za skupni pričakovani zaslužek v višini 110 milijonov dolarjev.

Argentinčev soigralec pri PSG-ju, Neymar, ki je maja podpisal novo pogodbo do leta 2025, je tretji; njegov skupni zaslužek naj bi znašal 95 milijonov dolarjev. Še en zvezdnik pariške zasedbe, Kylian Mbappe (43 milijonov dolarjev), je četrti, napadalec Liverpoola Mohamed Salah (41 milijonov dolarjev) pa peti.

V deseterici najbolje plačanih nogometašev so še Robert Lewandowski (Bayern, 35 milijonov dolarjev), Andres Iniesta (Kobe, 35), Paul Pogba (Man. United, 34), Gareth Bale (Real Madrid, 32) in Eden Hazard (Real Madrid, 29).

Članki iz rubrike