nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 12.09.2021 17:57:02

NEVERJETNO! Oblakov Atletico do zmage v 10. minuti SODNIKOVEGA DODATKA! (video)

Reuters
Atletico Madrid je v Barceloni v prvi današnji tekmi 4. kroga elitne španske nogometne lige s Slovencem Janom Oblakom v vratih premagal tamkajšnji Espanyol z 2:1 (0:1). V 40. minuti je za domače zadel Raul de Tomas, v 79. je izenačil Yannick Carrasco. Odločilni gol za branilce španskega naslova je zabil Thomas Lemar v zadnji minuti dvoboja

Pet minut pred koncem polčasa je Raul de Tomas zadel z glavo v osrčju kazenskega prostora gostov in žogo poslal v spodnji desni kot vrat Oblaka. Po akciji s kota mu je za prvi gol Espanyola v tej sezoni podal Adrian Embarba.

Carrasco se je 11 minut pred koncem dvoboja dobro znašel in z levo nogo iz težkega položaja poslal žogo v mrežo domačih. V izdihljajih tekme, že v deveti minuti sodnikovega dodatka, je Lemar z leve strani kazenskega prostora v odločilni gol pretvoril podajo Carrasca.



Nogometaši Atletica so se tako začasno povzpeli na prvo mesto lestvice, na vrh se je v soboto zavihtel Athletico iz Bilbaa, ko je doma premagala Mallorco z 2:0. Bilbau sta zmago z goloma v 68. in 74. minuti zagotovila Dani Vivian in Inaki Williams. Pri obeh zadetkih je bil podajalec Iker Muniain. Obe ekipi sta bili doslej neporaženi. Pred tem sta se Levante in Rayo Vallecano razšla z 1:1.

Danes bodo sledile še tekme Osasuna - Valencia (16.15), Cadiz - Real Sociedad (18.30) in Real Madrid - Celta Vigo (21.00). Krog bosta v ponedeljek končala obračuna Getafe - Elche (20.00) in Granada - Betis Sevilla (22.00). Tekmi Villarreal - Alaves in Sevilla - Barcelona so preložili.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike