Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2021 23:48:53
Deli članek:

BOMBA iz Španije ZATRESLA nogometni svet! MBAPPE JE NOVI ČLAN REALA! Sledi uradna potrditev prestopa

Profimedia

Španska Marca zatrjuje, da je posel med PSG-jem in Realom za prestop Kyliana Mbappeja iz pariškega kluba v madridskega zaključen.

Ko je Lionel Messi dres Barcelone zamenjal za dres PSG-ja, je bil to hudičevo dober prestopni rok. A plaz se je komaj utrgal. Medtem ko čakamo, ali bo Cristiano Ronaldo končal v Manchestru Cityju, je, kot kaže, vendarle končana saga glede prihodnosti Mbappeja. Mladi francoski napadalec je želel v Madrid in tudi pristal v španski prestolnici. Tako vsaj zatrjuje izjemno dobro obveščena Marca. Zanimivo bo videti, ali vendarle prehiteva dogodke.

Prestop naj bi bil uradno potrjen v petek, torej jutri, Mbappe pa se bo v Madridu pojavil pred reprezentančnim zborom. Potem ko PSG prve Realove ponudbe v višini 160 milijonov evrov ni sprejel, Nasser Al-Khelaifi pa je je po današnjem žrebu lige prvakov v Istanbulu dejal, da pariški klub ostaja na okopih, je iz Madrida prišel popravljen predlog posla - 170 milijonov in še deset v obliki bonusov. Torej, skupaj 180 milijonov.

Čeprav Al-Khelaifi še vedno ni zadovoljen in bi Mbappeja najraje zadržal na Parku princev, je želja igralca po menjavi okolja tako izrazita, da ji ni več pametno kljubovati za vsako ceno. To je bil tudi največji adut predsednika Reala Florentina Pereza, ki je bil ves čas prepričan, da imajo posel povsem v svojih rokah, s pariškim klubom je bilo treba le še zaokrožiti podrobnosti - se sporazumeti o številki na pogodbi.

Mbappejeva pogodba s PSG-jem je v zadnjem letu, torej bi postal ob koncu sezone nogometaš brez odškodnine.