Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2021 13:14:26
Deli članek:

ŠPANSKI MEDIJI vrgli BOMBO: Real zapušča La Ligo! Madridčani TAKOJ odgovorili ...

Profimedia

Španska liga je z odhodom svojega največjega zvezdnika Lionela Messija doživela hud udarec. Glede na to, da je pred leti Španijo zapustil že Cristiano Ronaldo, nekdaj najmočnejši ligi v Evropi ni ostalo več veliko.

Jasno, La Liga je še vedno močno tekmovanje z dvema ali celo tremi super gigantskimi klubi, a težav nihče ne zanika. Predsednik Reala Florentino Perez naj bi celo pripravljal vse potrebno za izstop kraljevega kluba iz tekmovanja, španski mediji razkrivajo, da želi svoj klub preseliti na Otok, kjer bi imel v premier ligi dostojno konkurenco. Spor s predsednikom španske lige Javierjem Tebasom je k temu seveda pripomogel.

Perez in Tebas sta pristala na nasprotnih bregovih, ko se je rodila ideja o superligi, v kateri bi tekmovali le izbrani bogati klubi. Razkol med njima pa je nastal tudi glede pogodbe z investicijskim fondom CVC, ki jo je La Liga že podpisala, štirje španski klubi (tudi Real) pa je niso želeli verificirati. Domnevno naj bi namreč font 50 let črpal sredstva iz La Lige, vložil pa naj bi le 2,7 milijarde evrov.

Priključitev Reala premier ligi gotovo ni enostaven projekt. Čeprav se dalj časa govori o vključitvi Celtica ali Rangersov v trenutn o najmočnejšo ligo v Evropi, je prihod španskega ligaša vendarle težavnejši. V vsakem primeru bi bil to presedan brez primere. A po poročanju Munda Deportiva je Perez izgubil potrpljenje in resno razmišlja o možnostih, da bi svoj klub popeljal, če ne v premier ligo, pa vsaj v italijansko serie A ali nemško bundesligo.

Kmalu potem, ko se je bombastična novica pojavila v španskih medijih, se je oglasil Real in v javnost poslal uradno sporočilo. "To, kar je v sobotni številki objavil Mundo Deportivo, je žal. Real želi izpostaviti, da zapisano v novici ni res, da gre za absurd in nekaj nemogočega. Zapis želi le destabilizirati naš klub pred novo sezono."


Tej novici se je nasmejal tudi Tebas, ki je zgodbo delil na Twitterju in zraven zapisal: "Kolikšen kup nesmisla je to."

Real prvo tekmo sezone 2021/22 v domačem prvenstvu čaka danes proti ekipi Deportivo Alaves.