Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2021 01:27:04
Deli članek:

Lionel Messi BRUTALNO ISKRENO o dogajanju v zadnjih dneh: "Jokala sva, bila sva ..."

Profimedia

Najboljši nogometaš na svetu zadnjega obdobja je po dolgih letih zapustil Barcelono - namesto v katalonskem klubu, bo jesen kariere preživel v Parizu.

Po 21 letih v Barceloni bo Messi zdaj nosil dres PSG-ja. Za njim je že vroč in prisrčen sprejem v francoski prestolnici, fotografiranje z dresom, na katerem se bohoti številka 30, tudi prvo srečanje z novinarji. Nova realnost, ne le zanj, ampak tudi za vso njegovo družino.

Ko je odhajal iz Barcelone, mu je bilo hudo ... tekle so solze. Pred stadionom Camp Nou ga je pričakal armada navijačev, ki niso mogli verjeti, da njihov idol odhaja.

Po nekaj prespanih nočeh je Messi razkril, kaj se je v njegovi glavi in za štirimi stenami njegovega domovanja dogajalo v minulih dneh. Ko mu je oče prenesel informacijo, da bo moral zapustiti Barcelono, je bil s svojo družino doma. "Oče se je dobil s predsednikom Joanom Laporto, potem je prišel k meni in mi vse povedal. Želel me je pripraviti, še preden bi za to izvedeli Antonella in otroki. Potem sem vse povedal ženi in oba sva jokala. Zelo sva bila vznemirjena. Iskala sva način, kako bi to povedala otrokom, saj sva jim pozimi obljubila, da bomo ostali v Barceloni. Vedela sva, da bo novica zanje velik šok. Še posebej za Thiaga."

Potem je nadaljeval: "Za nas je bil to trenutek negotovosti in živčnosti. Nekje drugje bomo morali začeti znova ... in kam gremo ... To je bil velik šok in preobrat za družino."

PSG je bil že takoj prvi kandidat za novega delodajalca argentinskega virtuoza. Veliko vlogo pri dogovoru je odigral Brazilec Neymar, velik Messijev prijatelj. "Ko se je oče začel pogovarjati z Leonardom, športnim direktorjem Parižanov, je Neymar vedel za to. Začel je o tem govoriti v slačilnici, začel pripravljati igralce, da bi res lahko prišel v ta klub. Ves čas sva komunicirala."

Messi je naposled podpisal pogodbo do leta 2023 z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Na sezono bo zaslužil med 35 in 40 milijonov evrov.